Ilmoittautuminen

Mitä saat, kun yhdistät partion, ystävät ja Evon? No tietysti Kajon!

Kajolle ilmoittaudutaan 1.12.2021–2.2.2022. Ilmoittautuessa kannattaa avata selaimen toiseen välilehteen auki tämä sivu, jolta löydät ilmoittautumisohjeet kuvan alta valikosta. Voit myös avata ilmoittautumisohjeen pdf-muodossa tästä.

Kajon varsinaista kohderyhmää ovat ikäryhmät tarpojasta ylöspäin (tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen), mutta nuoremmat voivat osallistua vanhempiensa seurassa. Tarpojan alaikäraja on lippukunnasta riippuen 12 tai 13 vuotta. Leirille voi osallistua, jos omassa lippukunnassaan kuuluu leirivuonna tarpojaryhmään.

If you are looking for information about registration in English you should check the registration for Finnish participants on Kajos English website

ILMOITTAUTUMINEN JA LEIRIMAKSUN MAKSAMINEN

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.12.2021 ja päättyy keskiviikkona 2.2.2022 klo 23:59. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimeiseen hetkeen. Huomioithan, että leirimaksu maksetaan heti ilmoittautuessa. Jokainen osallistuja ilmoitetaan ja maksetaan erikseen. Jos maksu keskeytyy jostain syystä, tulee ilmoittautuminen tehdä uudelleen alusta alkaen. Ilmoittautuminen tulee voimaan vasta, kun järjestelmä vahvistaa ilmoittautumisen maksetuksi maksun jälkeen. Ethän siis sulje selainta, ennen kuin maksu on vahvistettu.

ILMOITTAUTUMISEEN TARVITAAN PARTIOID

Partiolaisen ilmoittautumiseen tarvitaan PartioID-tunnus. Ohje sen luomiseen löytyy täältä https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioid/ sekä huoltajan Kuksa-ohje täältä https://www.partio.fi/wp-content/uploads/2018/06/Kuksa-Huoltajalle.pdf. Alaikäisen osallistujan ilmoittautumisen tekee aina hänen huoltajansa, jolla pitää olla oma huoltajan PartioID. Jos PartioID:si on unohtunut tai sen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä lippukuntasi jäsenrekisterinhoitajaan.

Alaikäisen osallistujan ilmoittautumisen tekee aina hänen huoltajansa, jolla pitää olla oma huoltajan PartioID. Jos PartioID:si on unohtunut tai sen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä lippukuntasi jäsenrekisterinhoitajaan.

Ei-partiolainen pääsee ilmoittautumaan ilman PartioID:tä saman ilmoittautumislinkin kautta. Jos huoltaja ilmoittaa samalla kertaa sekä partiolaisia että ei-partiolaisia huollettavia, käytetään samaa ilmoittautumislinkkiä. Ei-partiolaista ilmoittaessa huoltaja ei voi kuitenkaan olla kirjautuneena sisään partiorekisteri Kuksaan eli ennen ei-partiolaisen ilmoittamista huoltajan pitää kirjautua ulos omilla Kuksan huoltajatunnuksillaan saadakseen näkyviin ei-partiolaisen ilmoittamisvaihtoehdon.

Ilmoittautumisessa tulee vastata jokaiseen kohtaan totuudenmukaisesti ja harkiten. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. Mikäli kaikkia pakollisia kohtia ei ole täytetty, ilmoittautumista ei pysty lähettämään. Vaillinaiset tiedot näkyvät lomakkeen alkuosassa lomakkeen lähetyksen epäonnistuttua. Täydennä puuttuvat tiedot, ja lähetä lomake uudelleen.

Huomioi, että alavalikot saa näkyviin klikkaamalla otsikkoa.

Tietojen muokkaus jälkikäteen Omia terveystietoja sekä ruokavaliotietoja voi käydä muokkaamassa 31.3. saakka. Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa projektitoimistolle joko sähköpostitse, puhelimitse tai pyytämällä soittopyynnön sähköpostitse. Projektitoimiston ajantasaiset puhelinajat löydät kajo2022.fi/yhteystiedot

TAPAHTUMAAN ILMOITTAUTUJAN TIEDOT JA LIPPUKUNNAN VALITSEMINEN

Partiolaisten perustiedot tulevat lomakkeelle automaattisesti. Tarkasta, että tiedot ovat oikein. Mikäli tiedoissa on puutteita tai ne ovat muuttuneet, voit tehdä muutoksia tietoihin Muokkaa-painikkeen kautta. Muista tallentaa muutokset Tallenna henkilö -painikkeesta.

Tarkista, että ilmoitettava henkilö on valittu oikein yläpuolella olevasta alasvetovalikosta. Huomioi tämä erityisesti, jos teet huoltajana huollettavan ilmoittautumisen. Alasvetovalikosta tulee aina olla valittuna osallistujan nimi.

Valitse Taho, jota edustaa -valikosta lippukunta, jota edustat Kajolla. Tämä määrittää minkä lippukunnan kanssa majoitut, jos valitset majoittuminen-kohdassa, majoitun oman lippukunnan kanssa. Valitse lippukunta tarkkaan etenkin silloin, jos olet useamman lippukunnan jäsen.

Ei-partiolaisilla ei ole tätä vaihtoehtoa, vaan lippukunta, jonka kanssa majoittuu, tulee valita majoittumisvalikosta. Valitse majoittuminen toisen lippukunnan kanssa ja valitse sieltä haluttu lippukunta.

EHTOJEN HYVÄKSYMINEN

Tässä kohdassa hyväksyt Koronaviruksen riskit partiotoiminnassa sekä leirin Ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusedot, tutustu ehtoihin tarkkaan täällä: LINKKI Pääset myös tässä kohtaa antamaan tai kieltämään kuvausluvan. Huomioi, että ne osallistujat, joilla kuvauslupa ei ole sallittu, saavat huiviin kiinnitettävät merkit, jotka tulee pitää näkyvällä paikalla leirin ajan. Näin kuvaajat tietävät olla kuvaamatta henkilöä.

OSALLISTUMISTIEDOT JA LEIRIMAKSU

Valitse maksut -kohdassa leirille osallistumisesi joko koko leiriksi tai osaksi aikaa. Vain ne, jotka osallistuvat leirille vain osaksi aikaa, valitsevat lisäksi alemmasta valikosta ne päivät, jolloin osallistuvat leirille.

Vain tietyiksi leiripäiviksi tuleva valitsee ilmoittautumislomakkeelta ensimmäiseksi sen vuorokauden, jolloin syö leirissä ensimmäisen aterian. Leirivuorokausimaksu oikeuttaa 24 tunnin oleskeluun leirialueella sisältäen ohjelman ja ruokailut (lounas, päivällinen, iltapala ja seuraavan päivän aamupalan, tässä järjestyksessä). Esim. viikonlopuksi perjantai-sunnuntai osallistuva valitsee ilmoittautumislomakkeelta perjantain, lauantain ja sunnuntain ja voi halutessaan olla leirillä maanantain aamupalaan saakka. Jos haluaa poistua jo sunnuntaina aamupäivästä, valitsee perjantain ja lauantain, jolloin poistuu sunnuntaina ennen lounasta.

Keräämme rahaa stipendikassaan, jolla mahdollistetaan kaikkien osallistuminen Kajolle. Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen maksun stipendikassaan valitsemalla summan valikosta. Tämä summa tulee automaattisesti maksettavaksi leirimaksun yhteydessä. Kiitos tuestasi!

OSALLISTUJAN IKÄKAUSI

Ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa ikäkausi, jonka ohjelmaan leirillä osallistuu. Kajo on suunnattu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Alle 12-vuotiaat leireilevät oman leiriaikuisen kanssa, eikä heitä varten ole erikseen tehty leiriohjelmaa. Kajolla ikäkausivalinnat menevät lippukunnan ohjeistuksen mukaan. Ikähaarukka on suuntaa antava, varmista omasta lippukunnastasi mihin ikäkauteen tulisi ilmoittautua. Jos olet täysi-ikäinen, valitse ikäkaudeksi vaeltajat tai aikuiset, ikäsi mukaan, vaikka toimisitkin esimerkiksi tarpojien luotsina.

Jos täytät ilmoittautumista alle 12-vuotiaan osallistujan puolesta, täytä alla olevaan kohtaan sen aikuisen yhteystiedot, joka huolehtii lapsesta leirillä. Täytä myös huoltajan tai lähiomaisen yhteystiedot, josta tämän tavoittaa leirin aikana.

Muista tarkistaa partiorekisterissä olevien yhteystietojen ajantasaisuus, sillä niihin lähetetään informaatiota leiristä.

MAJOITUSTIEDOT

Osallistujat, mukaan lukien pestissä olevat, majoittuvat lähtökohtaisesti oman lippukuntansa kanssa tai perhekylässä. Jos pestisi vaatii majoitusta muualla, varmista asia henkilöltä, joka on pestannut sinut. Ilmoittaudu silti majoittumaan oman lippukuntasi kanssa, muutokset tehdään ilmoittautumisen päätyttyä. Jos haluat majoittua lisämaksullisessa leirihotellissa, valitse majoittuminen lippukunnan kanssa ja varaa leirihotelli erikseen varauspalvelusta. Varausjärjestelmän ja lisätiedot löydät sivulta kajo2022.fi/leirihotelli.

Huoltaja, joka tulee leirille lapsensa lippukuntaan, mutta ei itse ole lippukunnan jäsen, valitsee ensin “Majoitun toisen lippukunnan kanssa”, ja sen jälkeen alasvetovalikosta oikean lippukunnan.

Jos et ole partiolainen, etkä tiedä minkä lippukunnan kanssa majoittuisit, rohkaisemme olemaan yhteydessä lähialueen lippukuntiin ja sopimaan majoituksesta heidän leirilippukunnassaan. Lippukuntahausta löytyy paljon lippukuntavaihtoehtoja ja tarvittaessa Kajon projektitoimisto kajo2022@partio.fi auttaa asiassa.

Jos olet partiolainen, mutta oma lippukuntasi ei ole ilmoittautunut Kajolle, voit niin ikään sopia etukäteen majoittuvasi jonkun ilmoittautuneen lippukunnan kanssa. Valitse tällöin vaihtoehto “Majoitun toisen lippukunnan kanssa”, jolloin pääset valitsemaan oikean lippukunnan.

PERHEET KAJOLLA

Perheet voivat majoittua leirilippukunnassa tai perhekylässä oman valintansa mukaan. Jos haluatte perheenne kanssa majoittua Kajolla perhekylässä, valitkaa majoituspaikaksi perhekylä. Jos majoitutte oman lippukuntanne kanssa, valitkaa majoituspaikaksi lippukunta.

Leirille voi ilmoittautua perheenä tai muodostaa vaikka ystävän ja hänen lapsien kanssaan leiriperheen. Leiriperheet, joihin kuuluu alle 12-vuotiaita lapsia toimivat ilmoittautuessaan seuraavasti: Klikkaa ilmoittautumisen lopussa ”Luo perheleiritunniste”. Järjestelmä tuottaa sinulle koodin, jonka voit liittää samaan leiriperheeseen kuuluvan ilmoittautumiseen. Huom! Vain leiriperheen ensimmäinen ilmoittautuja luo koodin. Koodi kannattaa tallentaa heti muistiin. Seuraavien ilmoittautujien kohdalla tämä koodi lisätään perheleiritunniste-kenttään. Jos unohdat perheleiritunnisteesi, ole yhteydessä kajo2022@partio.fi.

Jos leiriperheeseen kuuluu kaksi tai useampi aikuinen, tulee joidenkin aikuisten olla myös pesteissä. Yhtä pestiä voi tehdä jaettuna pestinä, jolloin voi vuorotella kuka on lasten kanssa milloinkin. Jaettu pesti tarkoittaa sitä, että yksi pesti jaetaan kahden aikuisen kesken, jotta toinen voi olla lapsen kanssa, kun toinen on pestissä. Vaihtoehtoisesti toinen aikuinen voi olla kokoaikaisesti pestissä ja toinen koko ajan lapsen kanssa. Juttele jaetusta pestistä pestiesihenkilön kanssa.

Mikäli haluat ilmoittaa leirille mukaan syntymättömän lapsen (=lapsi, jonka odotetaan syntyvän ennen leiriä), niin täytä myös hänen osaltaan oma ilmoittautumislomake ja kirjoita nimeksi esimerkiksi Vauva Sukunimi. Kun lapsi on syntynyt, niin ilmoita hänen nimensä ja syntymäaikansa osoitteeseen kajo2022@partio.fi.

ERITYISRUOKAVALIOT JA ALLERGIATIEDOT

Leirillä tarjotaan laadukasta ja maukasta perusruokaa, joka on aina laktoositonta. Laktoositonta tai vähälaktoosista ruokavaliota ei siis tarvitse ilmoittaa. Muut ruoka-aineallergiat tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkasti. Ruokavaliota ja –allergioita koskevia tietoja voi muokata omatoimisesti Kuksassa 31.3.2022 saakka, jonka jälkeen mahdollisista muutoksista tulee ilmoittaa sähköpostitse kajo2022@partio.fi. Huomaathan, että emme voi taata, että ruokien tilaamisen jälkeen kaikkia erityisruokavaliomuutoksia voitaisiin järjestää.

Mikäli koet, että ruokavaliosi on sen verran haastava / kaipaa lisäselvitystä / sinun on helpompi toimittaa ”saa syödä”-lista, voit jättää lomakkeen kohdat kokonaan rastittamatta ja kertoa ruokavaliostasi omin sanoin viimeisessä lisätietoa-kentässä.

TERVEYDENTILA

Tähän kohtaan tulee kirjata asiat, jotka vaikuttavat terveyden puolesta leiriläisen arkeen ja jotka leirin lääkinnän on tärkeää tietää. Tieto menee leirin viralliselle ammattilaisista koostuvalle lääkinnälle, sekä leiritoimistolle ja niitä käytetään vain tarvittaessa. Tiedot luovutetaan myös leirilippukunnan ensiapuvastaavalle, sillä lähijohtajan on hyvä olla tietoisia osallistujien terveydentilasta, jotta leirillä sattuviin tilanteisiin voidaan reagoida tarpeeksi nopeasti.

Omia terveystietoja voi käydä muokkaamassa omatoimisesti Kuksassa 31.3.2022 saakka. Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa projektitoimistolle joko sähköpostitse, puhelimitse tai pyytämällä soittopyynnön sähköpostitse kajo2022@partio.fi.

SAAVUTETTAVUUS

Tähän kohtaan tulee kirjata saavutettavuuteen liittyviä asioita, jotta pystymme luomaan leiristä mahdollisimman helposti saavutettavan. Tieto menee leirin saavutettavuudesta vastaavalle henkilölle sekä leiritoimistolle. Tiedot luovutetaan myös leirilippukunnan johtajille, sillä lähijohtajien on hyvä olla tietoisia, miten osallistujan leirikokemusta voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä kohdassa on hyvä ilmoittaa mahdollisesta avustajasta. Jos avustajan nimeä ei ole tiedossa, voi avustajan nimi -kentän jättää tyhjäksi. Avustaja puolestaan kertoo avustettavan nimen. Jos avustajaa ei ole tiedossa vielä 2.2. mennessä voi avustaja ilmoittautua 15.5. mennessä erikseen. Seuraavassa pestiosiossa avustajan tulee mainita, että hänellä on pesti avustajana.

PESTI JA OSAAMISEN HYÖDYNTÄMINEN OSANA OPINTOJA

Pestit kohtaan vastaavat kaikki yli 15-vuotiaat osallistujat. Jos sinulla ei vielä ole pestiä, siirry ilmoittautumisen jälkeen pestikoneeseen. Samoajat ilmoittavat toiveensa pestivartioon samoajavartiokoneessa. Pestikone ja samoajavartiokone löytyvät osoitteesta kajo2022.fi/pestit.

Pestikohdassa kysytään myös henkilön ammattiosaamista hätätilanteiden varalta. Täytäthän tiedot tätä varten. Tietoja käytetään vain hätätilanteessa ja voit aina valita, oletko käytettävissä.

Kajo-pestiä on mahdollista hyödyntää osana toisen asteen opintoja. Vastaa opinnollistamiseen keskittyviin kysymyksiin, jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja pestin hyödyntämisestä osana opintoja.

HOME HOSPITALITY

Home Hospitality on perhevierailu, jossa majoitetaan ulkomailta Kajolle saapuvia partiolaisia ennen leiriä. Perhevierailussa ulkomaalaiset partiolaiset pääsevät tutustumaan suomalaiseen arkielämään perheessä majoittuessaan. Perhevierailun perheeksi voi tulla kaikki kiinnostuneet. Ilmoita kiinnostuksesi tässä kohtaa, niin saat lisätietoa vierailusta ja pääset ilmoittautumaan perheeksi myöhemmin.

ILMOITTAUTUMISEN VAHVISTAMINEN OSALLISTUMISMAKSUN MAKSAMALLA

Leiri maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä. Voit valita verkkopankkimaksamisen, yleisimmät luottokortit tai osamaksun. Jos maksu keskeytyy jostain syystä, tulee ilmoittautuminen tehdä uudelleen alusta alkaen. Ilmoittautuminen tulee voimaan vasta kun järjestelmä vahvistaa ilmoittautumisen maksun maksamisen jälkeen.

STIPENDIN HAKEMINEN

Stipendiä tarvitsevat voivat hakea stipendiä ilmoittautumisen lopussa ja tällöin mahdollinen leirimaksun osuus laskutetaan stipendipäätöksen jälkeen. Hae stipendiä painamalla ilmoittaudu ja ano stipendiä. Tästä pääset täyttämään stipendihakulomakkeen. Stipendiä ei voi hakea enää jälkikäteen oman ilmoittautumisen tekemisen jälkeen vaan se tulee tehdä ilmoittautumisen yhteydessä. Lue lisää stipendien ehdoista ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdoista: https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/peruutusehdot/

VAHVISTUS ILMOITTAUTUMISESTA

Ilmoittautumisesta tulee vahvistus ilmoittajan sähköpostiin sekä huoltajan ilmoittaman alaikäisen sähköpostiin, jos sähköpostiosoite on lisätty Kuksaan.

Muista, että jos haluat muuttaa ilmoittautumisessa allergia- ja terveystietoja, pääset tekemään sen itse Kuksassa henkilön tiedoista, Tapahtumat-välilehdeltä 31.3.2022 asti.

Skip to content