Rakennus- ja purkuleiri

"Rakennus- ja purkuleiri" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Nyt rakennamme Kajosta loistavan ja lopuksi puramme sen pelkäksi muistoksi!

Kajon rakennus- ja purkuleireille (tuttavallisemmin RaPu) on mahdollista osallistua monella eri tavalla. Voit tulla sekä raksalle että purulle, vain toiselle näistä tai yksittäisiksi päiviksi. Rakennus- ja purkuleireille voi osallistua myös, vaikka et olisi tulossa varsinaiselle leirille ollenkaan!   

Ihan jokaiselle käsiparille on käyttöä! Mielekästä ja sopivaa tekemistä löytyy kaikille halukkaille. Olet sitten rakennusalan ammattilainen tai juuri ja juuri osaat käyttää vasaraa ja sahaa, löytyy rakennus- ja purkuleiriltä tekemistä juuri sinulle!  

Vaikka pestisi olisi mitä vain varsinaisella leirillä, olet lämpimästi tervetullut rakentamaan loistavaa Kajoa, tai huolehtimaan siitä, että leirin päätteeksi Evolla näyttää siltä kuin ennen leiriäkin. 

Perustekemisen lisäksi, sähkön, veden ja ICT:n tiimeissä sinulla on mahdollisuus päästä oppimaan uutta suurista toteutuskokonaisuuksia sekä pienistä teknisistä yksityiskohdista. Paljon työtä on myös rakennuttamisella, jotta tilatut kokonaisuudet saadaan tehokkaasti pystytettyä leiriläisten käyttöä varten. 

Rakennus- ja purkuleirien ajankohdat

 • 1.–3.7. esiraksaviikonloppu I  
 • 4.–8.7. arkiraksa  
 • 8.–10.7. esiraksaviikonloppu II  
 • 11–15.7. rakennusleiri (sisältää avajaiset ja ensimmäisen leiriaamun aamiaisen) 
 • 22.–29.7. purkuleiri (sisältää päättäjäiset ja iltapalan viimeisenä Kajo-iltana) 
 • 30.–31.7. siivousviikonloppu 

Kuljetukset

Rakennus ja -purkuleirille on järjestettyjä yhteiskuljetuksia Hämeenlinnasta. Raksaleirin Hämeenlinna-kuljetuksiin tulee ilmoittautua 3.7. mennessä erillisellä lomakkeella. Purkuleirin Hämeenlinna-kuljetuksen lomake tulee täyttää 20.7. mennessä. Kuljetuksen hinta on 5 euroa/suunta. Tarkemmat tiedot ja kuljetusten ajankohdat löydä Kuljetukset sivulta.

Kyytipörssi on nyt myös auki! Kyytipörssi löytyy tästä Excel-taulukosta. Huomaathan, että kyseessä on julkinen asiakirja, joten käytä harkintaa, mitkä henkilötiedot annat taulukkoon. Pörssi toimii sekä henkilöille että tavaralle.

Saapuminen omalla autolla ja pysäköinti

Jos saavut omalla autolla, muistathan ilmoittaa omat kulkemisesi kyytipörssiin, jotta muutkin innokkaat raksaajat pääsevät paikalle tositoimiin.

Ennen tekijäparkin käyttöönottoa, muista seuraavat perusohjeet pysäköidessäsi:

 • Älä tuki kulkureittejä, edes lyhyesti. Leirialueella kuljetetaan puutavaranippuja yms. leveitä kuormia, jotka tarvitsevat 6 metriä leveän vapaan reitin päästäkseen etenemään leirialueelle.
 • Laita yhteystietosi auton tuulilasille nähtäville, ja ole valmiudessa siirtämään autosi tarvittaessa. Pidä puhelimesi äänet päällä ja puhelin saatavilla, jotta sinut voi tavoittaa.
 • Pysäköi pois kulkuväyliltä, mahdollisimman syrjään. Pidä Leirisuora, Saukonojantie, leirialueen “Etelän lenkki” ja “Idän lenkki” sekä suoralta pohjoiskautta poistuminen avoinna raskaalle liikenteelle (kuorma-autot).

Pysäköintijärjestelyt elävät RaPun aikana sen mukaan, kun rakentamisen/purun painopisteet muuttuvat. Tästä tiedotetaan erikseen, kun tilanteet elävät. Tekijäparkkia siirrytään käyttämään viimeistään 12.7.

Majoittuminen

RaPun aikana majoitutaan omassa teltassa, lähtökohtaisesti oman leirilippukunnan alueella. Terveyssähkötarpeisille on oma majoittumisalue, samoin niille, joilla ei ole omaa leirilippukuntaa.

Sähkön saatavuus RaPun aikana omaan lataamiseen

Kännyköiden ja muiden mobiililaitteiden lataaminen on mahdollista RaPun aikana. Lähtökohtaisesti suositellaan varavirtalähteen lataamista, jolla sitten voi ladata kännykkäänsä. Huomioithan latauspaikan valinnassa sääturvallisuuden. Älä jätä laitteitasi lataukseen katosten reunamille tai taivasalle.

Terveyssähköä tarvitseville on tarjolla akkujen latausmahdollisuus, ja verkkosähköä on saatavilla tarvittaessa. Huomioithan, että omissa kaapeleissasi on riittävä mitoitus, että johtojen luokitus on

vähintään IP44 ja kaapelipoikkipinta-ala vähintään 2,5 mm². Poikkipinta on merkitty johtoon tekstillä. Jos kyseistä tekstiä ei löydy ei kannata edes harkita johdon ottamista mukaan. Raksalle tulevat henkilöt, joille on varattu terveyssähkö myös leirin ajaksi, saavat tarvittavan johdon sähkötiimiltä. Yöterveyssähköä tarvitsevat sijoitetaan Jeon katoksen pohjois- ja koillispuolille. Sieltä oma teltta siirretään rakentamisen edetessä Kajon aikaiselle majoituspaikalle.

Ilmoittautuminen

Varsinainen ilmoittautumisaika rakennus- ja purkuleirille päättyi 15.5. Ilmoittautumisajan päätyttyä on tilattu ilmoittautuneelle määrälle tarvittava muonitus. Jos ilmoittautuminen kuitenkin meni sivu suun, niin ei kannata heittää työhanskoja nurkkaan. Ole yhteydessä kajo2022@partio.fi, niin löydämme yhdessä ratkaisun, miten vielä pääset mukaan. Osaavia käsipareja ei ole raksalla ja purussa koskaan liikaa.

Rakennus- ja purkuleireille voivat ilmoittautua kaikki samoajaikäkaudesta ylöspäin eli 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Tässä on mahdollisuus rakentaa itselleen paljon varsinaista leiriä pidempi Kajo-elämys yhdessä oman partiokaveriporukan kanssa.  Raksalle ja purulle voi suostutella mukaan myös niitä, jotka eivät vielä ole partiossa.  

Osallistuminen kaikille rakennus- ja purkuleirin osille on ilmaista. Vain oma majoite sekä ruokailu- ja peseytymisvälineet tulee ottaa mukaan.  

7 syytä osallistua raksa- tai purkuleirille:

 1. Rakennus- ja purkuleirit ovat osallistujilleen ilmaisia.  
 2. Vapaaehtoiset pidetään hyvässä ruuassa. Legendan mukaan RaPun muonitus päihittää aina ruuan varsinaisella leirillä.  
 3. Leirin harjakaisia eli rakennusleirin omaa juhlaa vietetään keskiviikkona 13.7.   
 4. Oma kädenjälki leirirakenteissa, onhan se aika upeaa leirillä osoitella muille, että olen ollut rakentamassa tuota ja pystyttämässä tuota.  
 5. Sattuu ja tapahtuu. Kaikenlaiset pienet sattumukset ovat usein niitä ikimuistoisimpia tarinoita partioleireiltä, joihin palataan vuosienkin jälkeen. Näille on rakennus- ja purkuleirillä toteutumistakuu. 
 6. Pääset kokemaan leirielämän huumaa. Rakennusleirille osallistuneet voivat jäädä katsomaan leirin avajaisia perjantaina 15.7., yöpyä vielä yhden leiriyön ja nauttia aamiaisen ennen kotiin lähtöä, mikäli osallistut vain rakennusleirille. 
 7. Purkuleirille osallistuvat ovat tervetulleita katsomaan huikeaa päättäjäisshowta perjantaina 22.7., ennen kuin seuraavana aamuna on aika käydä purkuhommiin.

Lisätietoja 

Lisätietoja voit kysyä rakennusleirin johtajilta: 

Tekniikkapäällikkö Mikko Laakkonen, mikko.laakkonen@partio.fi, p. 045 8685 647
Tekniikkapäällikkö Lauri Takala, lauri.takala@partio.fi, p. 0400 272 282 

Ilmoittautumiseen liittyviä ohjeita (päättynyt 15.5.)

Rakennus- ja purkuleirille pääset ilmoittautumaan muokkaamalla Kajon ilmoittautumista omista tiedoistasi Kuksassa.  

Jos et ole ilmoittautunut Kajolle voit tehdä rakennus- ja purkuleirin ilmoittautumisen tällä linkillä. Mikäli haluat ilmoittautua myös leirille, voit tehdä sen samasta linkistä (koskee vain yli 18-vuotiaita).   

Omaa Kajo-ilmoittautumista pääsee muokkaamaan näin:  

 • Kirjaudu Kuksaan (kuksa.partio.fi)   
 • Klikkaa oikeasta yläkulmasta omat tiedot   
 • Klikkaa omasta nimestä   
 • Mene tapahtumat-välilehdelle   
 • Klikkaa SP Finnjamboree Kajo 2022 -tapahtuman kohdalta muokkaa 
 • Valitse ilmoittautumislomakkeen lopusta päivämäärät, jolloin osallistut rakennus- ja purkuleireille.  
 • Mikäli et ole ilmoittautunut leirille leirin ensimmäiseksi päiväksi, mutta aiot jäädä leirille avajaisiin saakka, valitse myös perjantai 15.7. Mikäli jäät avajaisten jälkeen leiriin vielä yöksi ja aamupalalle, valitse tällöin myös lauantai 16.7. aamu.  
 • Mikäli et ole ilmoittautunut leirille leirin viimeiseksi päiväksi, mutta aiot tulla leirille seuraamaan päättäjäisiä ja iltapalalle, valitse tällöin myös perjantai 22.7. 
 • Jos olet joka tapauksessa ilmoittautunut leirille perjantaiksi 15.7, lauantaiksi 16.7. ja/tai perjantaiksi 22.7., älä valitse näitä päiviä enää uudelleen rakennus- ja purkuleirien ilmoittautumiskohdasta. 
 • Muista myös vastata muihin, rakennus- ja purkuleirejä koskeviin kysymyksiin. 
 • Tallenna vastaukset.  

Mahdollisissa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kajo2022@partio.fi.

 

Skip to content