Kännykät leirillä

"Kännykät leirillä" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Kajolla on varauduttu siihen, että lähes jokaisella on oma kännykkä mukana leirillä. Mobiiliverkkoja on vahvistettu ja mobiiliyhteyksien pitäisi toimia leirillä hyvin. Yleistä, kaikkien käytössä olevaa wifi-verkkoa ei sen sijaan leirillä ole.

Puhelimen lataus

Puhelin on tärkeä väline Kajolla: leiriappista saa tietoa mm. aikatauluista ja sitä tarvitaan monissa ohjelmissakin. Niinpä niiden lataus on jokaisen mieltä askarruttava asia. Kajolla ladataan varavirtalähteitä. Näin taataan mahdollisimman monelle virran saaminen elektronisiin laitteisiin. Ota oma varavirtalähde mukaan, sillä niitä ei ole myynnissä Kajolla.

Valvomattomia latauspisteitä tulee ympäri leirialuetta ja jokainen vastaa itse omasta laitteesta latauksen aikana. Osan latauspisteistä voi lukita omalla riippulukolla. Otathan oman lukkosi mukaan, mikäli haluat käyttää lukittavia paikkoja. Riippulukon koolla ei ole väliä.  Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka latauspisteitä on tuhansia, ei niitä ole jokaiselle omaa. Välillä voi siis joutua odottamaan latausvuoroaan. 

Jossain pesteissä voi ladata varavirtalähdettä myös omalla pestipaikalla tai palvelukeskuksessa, mutta näistä sovitaan erikseen oman pestaajan kanssa. Leirilippukuntien johtajistoille varataan latausmahdollisuuksia alaleireihin sekä osallistujapalveluiden pisteille.

Minkä kokoinen varavirtalähteen kannattaa olla? Tämä riippuu tietysti oman puhelimen akun kestävyydestäkin. Tässä jotain ohjenuoraa: Pienimmät 2 000 – 3 000 mAh varavirtalähteet sopivat hätävirraksi yhden päivän reissuille, kun isot 10 000 – 20 000 mAh ovat parempia usean päivän matkoille.

Latausasema Latausasemaesimerkkikuva lataussasemasta

Puhelimen käyttö leirillä

Ohjelmiin osallistuessasi nauti hetkestä ja keskity tekemiseen. Ohjelmissa on luvassa vauhdikastakin tekemistä, jossa on riski kadottaa tai kolhia kännykkää. Suojaa se siis huolella tai jätä luuri suosiolla reppuusi ohjelmien ajaksi.

Mikäli puhelimelle tapahtuu jotain leirillä, voi siitä hakea korvausta partiovakuutuksen matkatavaravakuutuksesta. Omavastuu on 50 euroa. Partiovakuutuksesta tarkemmin Suomen Partiolaisten sivuilla.

Onnettomuustilanteessa Kajon viestintä hoitaa raportoimisen ulkomaailmaan. Ethän ole kansalaisreportteri vaan hälytä mieluummin apujoukkoja paikalle ja anna apua taitojesi mukaan tai anna tilaa auttajille.

Muista myös nämä:

  • Kun postaat kaverista kuvan, mieti, postaisitko itsestäsikin samanlaisen kuvan.  
  • Älä salakuvaa, trollaa tai kiusaa 
  • Öisin kännykätkin lepäävät! 

Somettaessasi käytä hashtageja #kajo2022 ja #partioscout.

Kolme nuorta partiolaista tutkii innoissaan pöydällä olevia asioita

 

Skip to content