Alaleirit

"Alaleirit" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Säde 

 • Numero 100  
 • Alaleirimestarit Petra Siltanen ja Minna Sundman 
 • Väri: harmaa  

Säde tunnus“Oi asettuispa minuun valonsäteet asumaan, pyyhkisi sisimmästäni pimeän Oi asettuispa sinuun valonsäteet asumaan, jos se sopii sulle, se sopii mulle myös”– Vesta  

Aamuauringon ensisäteissä pj-teltan katosta saattaa kajastaa auringonvaloa, ulkopuolella kuuluu kolahduksia ja puhetta – uusi leiripäivä voi alkaa. Teltasta noustessa silmiä häikäisee, valo on vielä hetken liian kirkas. 

Morgonsolens strålar letar sig fram genom barrträden. Bredvid dig ser du hur din morgonpigga scoutkompis ögon strålar – mitä hauskaa tänään on luvassa? Päivän touhuissa auringonsäteet pilkehtivät järvenselällä. Kangasmetsä siroaa valonsäteet laaksojen ylle.  

Illan viileydessä kokoonnutaan hetkeksi sisaruspiiriin. Skymningen sänker sig över skogen. Solnedgångens sista sneda strålar försöker ljusa upp mörkret. Siellä täällä otsalamppujen valot sädehtivät jo monissa eri sävyissä virvatulien lailla. Säteessä kajastamme kukin omanlaistamme sädettä: päivänsädettä, valonpilkahdusta, toivon ja lämmön säteitä. Hur strålar du på Kajo? Minne sinun säteesi yltää?  

Säde sijaitsee keskellä kaikkea! Alueemme on leirin pääportin vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä Kajon leirialuetta halkovalta suoralta. Säde kurkottelee utuisenharmaita valonsäikeitään kuin aurinko havupuiden välistä Evon sammalille. Säteen leirihuivin väri on harmaa-valkoinen. 

Tuike 

 • Numero 200  
 • Alaleirimestarit Katja Saarela ja Sanna “SaPa” Parkkinen 
 • Väri: musta  

Tuike tunnus“When the blazing sun is gone, when he nothing shines upon, Then you show your little light, twinkle, twinkle all the night…”

Tuike, valon välke. Tervetuloa kirkkaasti tuikkivaan Tuike alaleiriin!  Yhdessä me kaikki tuikelaiset luomme turvallisen, ystävällisen, reilun alaleirin, jossa jokaisella on tärkeä paikkansa Kajo-tunnelman luomisessa. Alaleirimme teemaväri on ehkä monen mielestä synkkä musta, voimme kuitenkin vastata muille, että Tuikkeessa yön tummalta taivaalta tuikkivat kirkkaat tähdet, me Tuikelaiset! 

Halo 

 • Numero 300 
 • Alaleirimestarit Meriina Karen ja Jenni Pohjonen  
 • Väri: tumman sininen  

Halo tunnusHalo hohtaa tummaa valoa, valoa pimeyden reunoilta.  

Aurinkoisten leiripäivien päätteeksi Evolle laskeutuvat tummansiniset yöt, jolloin toisenlaiset valot alkavat näkyä. Otsalamput, telttojen värivalot, kännyköiden hohde ja bileiden vilkkuvat valot pitävät Evon elävänä auringon hehkun jo mentyä. Tarkkasilmäiset saattavat nähdä kuun halon.  

Valot pimeyksien reunoilla luovat myös hetkiä ja muistoja, jotka pysyvät: vitsit ja juttelut kavereiden kanssa, hyvän mielen leirijäynät, tanssimisen tuhansien muiden huivikaulojen seassa, rauhoittumisen parhaan ystävän seuraan kertomaan ikimuistoisia juttuja. Halo on heijastus valosta.  

Samalla tavalla mekin heijastamme tunteita, hetkiä ja ajatuksia, jotka saavat Kajon välkehtimään elämää. Halon heijastukset: ystävällisyys, lempeys ja kärsivällisyys muodostavat ystävyyttä yli rajojen. 

Hehku 

 • Numero 400  
 • Alaleirimestarit Satu Mälkiä ja Ville “ViGe” Nummela 
 • Väri: vaalean sininen/turkoosi  

Hehku tunnus”Kun yhdessä kuljetaan, ja meidän rinnassa hehkuu, eikä oo pimeää enää.” laulaa JVG kappaleessaan Hehkuu.  

Kun ihminen hehkuu, hän on parhaimmillaan. Hehkuessaan jokainen on täynnä hyvää oloa, iloa, valoa ja sisäistä liekkiä. Hehkun saa aikaan yhdessä olo ja yhdessä tekeminen, Evon luonto, partion parhaus, uudet kokemukset ja ystävät, kohtaamiset, elämykset, myötäinto sekä läsnäolo kulloisessakin hetkessä. Hehkussa hehkumme yhdessä.  Hehku on siis liekkihetkien lähde, energia ja elinvoima.

”Yhdessä kuljetaan, punaiseen auringonlaskuun, ja jengi kyselee perään… Joo, me molemmat tunnetaan, kuinka rinnassa hehkuu, eikä oo pimeää enää.” -JVG: Hehkuu 

HEHKU; OLE PARHAIMMILLASI PARTIOSSA!  

Tervetuloa HEHKU-alaleiriin hehkumaan kanssamme! Turkoosi alaleirimme sijaitsee leirisuoran varressa Jussinkatoksen ympärillä. Hehkun alaleirimestarit Satu Mälkiä ja Ville Nummela timanttisine valmentajineen vastaavat Hehku-alaleirin toiminnasta suurella Hehkulla, ilolla ja innolla. Hehkussa hehkuu yli 2200 leiriläistä, joista yli sata on KV-vieraitamme. Alaleirimme jakaantuu neljään kylään. Jokaisessa kylässä on viisi leirilippukuntaa ja kussakin kylässä on leirilippukuntien apuna, tukena ja opastajana kolme leirivalmentajaa. Hehkutaan yhdessä! 

Fotoni 

 • Numero 500  
 • Alaleirimestarit Ripsa “Pippuri” Heiskanen ja Henna Porras  
 • Väri: violetti  

Fotoni tunnusFotoni on fysiikan termi, jolla tarkoitetaan valon välittäjähiukkasta. Fotoni ja hiukkanen ovat samaa tarkoittavat termit ja täten erottamattomat yhdessä. Fotoni itsessään on massaton, mutta energiaa siltä löytyy sitäkin enemmän sen ollessa puhdas energiakeskittymä.  

Fotonin tavoin jokaisella meistä on oma ilon ja välittämisen energiakeskittymä, jota hän säteilee ympärilleen. Yhdessä säteilemällä iloa ja välittämistä ympäristöön, luodaan leirille näkyvä valonlähde. Täten Juha Tapion laulun sanoja lainaten: ”Anna minun nähdä sun kasvosi, nähdä kuinka valosi loistaa”. 

Loiste 

 • Numero 600  
 • Alaleirimestarit Raku Hautamäki ja Vesa Pellinen 
 • Väri: keltainen  

Loiste tunnusTervetuloa Loisteeseen, Kajon eteläisimpään alaleiriin! Loisteessa on luvassa aurinkoa aamusta iltaan, koska alaleirimme alueella puusto on nuorta ja harvaa. Aurinko paistaa myös Loisteen värissä, sillä alaleirimme väri on keltainen. Loisteen keltainen väri näkyköön leirilippukunnissa esim. portissa tai muuten leirilippukunnan alueella.  

Loisteessa asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat. Loisteessa pieni on kaunista ja toimivaa. Loisteen staabi, leirilippukuntien johtokolmikot ja leiriläiset luovat yhdessä Loisteeseen mahdollisimman turvallisen, välittömän ja kotoisan tunnelman.

Perhekylä Hiukkanen

Hiukkanen tunnusPerhekylä Hiukkanen on täynnä pirteitä pikku valo-hiukkasia. Kajolla perheelliset voivat majoittua joko oman lippukuntansa kanssa tai perhekylä Hiukkases-sa. Perhekylän palvelut on joka tapauksessa tarkoitettu kaikille (leiri)perheille, majoittuu sitten Hiukkasessa tai oman lippukuntansa kanssa. Perhekylään majoittuu samalle teltta-alueelle (leiri)perheitä, joille on kylässään tarjolla erilaisia lapsiperheille tärkeitä palveluja. Näistä tärkeimpinä vauvanruuan lämmittämismahdollisuus ja pienimpien osallistujien peppupyykkipaikka lämpi-mällä vedellä.

Perhekylän palveluita voi käyttää missä tahansa leirillä majoittuva perhe. Perhekylä Hiukkanen on tarkoitettu partiovanhemmille, joilla on mukanaan alle tarpojaikäisiä lapsia. Perhekylämestareina toimivat Sini Stolt ja Jenni Pöllänen.

Täältä löydät alaleirien nimet viittomin.
Skip to content