Lippukunnille

Lippukuntailtama

Leirilippukunnille järjestettiin tiistaina 19.10. etäiltamat. Tilaisuudessa käytiin läpi erityisesti leirilippukuntiin, ilmoittautumiseen ja leirimaksuun liittyviä asioita. Iltamien diaesityksen ja tallenteen tapahtumasta löydät ohesta. Vastaavanlaisia iltamia tullaan järjestämään myös jatkossa, joten pidä korvat ja silmät auki. 

Kolmas infokirje lippukunnille 29.11.2021

Kolmannessa infokirjeessä on tietoa ilmoittautumisesta, stipendeistä ja asioista, joita lippukunnissa on hyvä tietää ja tehdä ennen vuoden vaihdetta. Infokirje on lähtenyt lippukuntien Kajareille sekä johtokolmikoille. 

Kolmas infokirje 29.11.2021

Toinen infokirje lippukunnille 1.10.2021

Toisessa infokirjeessä on tuhti paketti asiaa, muun muassa lipukuntien ilmoittautumisesta, leirilippukunnan pesteistä sekä Kajon saavutettavuudesta. Infokirje on lähtenyt lippukuntien Kajareille sekä johtokolmikoille. 

Toinen infokirje 1.10.2021

Ensimmäinen infokirje lippukunnille 28.4.2021

Ensimmäinen infokirje tipahti lippukuntien johtokolmikon sähköposteihin juuri ennen vappua. Kirje sisältää tärkeää asiaa esimerkiksi lippukuntien Kajo-yhteyshenkilön eli Kajarin merkitsemisestä Kuksaan!

Ensimmäinen infokirje 28.4.2021

Kajari eli Kajo-yhteyshenkilö

Kaikkien Kajolle osallistuvat lippukunnat valitsevat johtajistostaan Kajarin eli Kajo-yhteyshenkilön. Kajari vastaanottaa Kajo-sähköpostit, kertoo leiristä lippukuntalaisille ja huolehtii lippukunnan ilmoittautumisen leirille. Kajari voi myös aikanaan neuvoa lippukunalaisia leirille ilmoittautumisessa.

Kun yhteyshenkilö on valittu, merkitään pesti Kuksaan. Seuraava Kajo-infokirje kolahtaakin sitten jo Kajarin sähköpostiin. Toivomme, että kaikki lippukunnat olisivat valinneet ja merkinneet Kajarinsa Kuksaan 31.5.2021 mennessä.

Näin ilmoitat Kajarin: Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja sekä johtokolmikko voivat merkitä Kajarin Kuksaan valitun henkilön omista tiedoista. Henkilön profiilista valitaan Jäsenyydet-välilehdeltä kohta Pestit ja sieltä Lisää. Organisaatioksi valitaan oma lippukunta ja pesti löytyy valikosta nimellä “SP Kajo 2022 lippukuntayhteyshenkilö Kajari”.  

Syys-lokakuussa Kajari pääsee ilmoittamaan lippukuntansa Kajolle. Lippukunnan ilmoittautumisessa kysytään, osallistuuko lippukunta Kajolle vai ei, ja pyydetään arviota lippukunnasta osallistuvien tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten määrästä.  Arvio auttaa Kajon tekijöitä viemään suunnitelmia eteenpäin. Lippukuntien ilmoittautumisohjeet ja leirilippukunnan pestitarpeet tarkennetaan ennen lippukuntailmoittautumisen aukeamista. 

Kajo on kaikille

Kajo on moninaisesti saavutettava leiri ja erilaiset esteettömyyteen liittyvät asiat huomioidaan sekä leirin suunnittelussa että leiriarjessa. Leirillä pyritään helppoon osallistumiseen kielestä ja kommunikaatiomenetelmästä riippumatta. Jotta osaamme huomioida erilaiset osallistujat mahdollisimman hyvin, tulemme lähettämään lippukunnille erillisen kyselyn siitä, millaisia erityistarpeita lippukunnilla on. Samalla pyydämme alustavaa arviota erityistarpeisten leiriläisten määrästä.  

Kajolle on tulossa Tutustujaleiri, joka on tarkoitettu harrastamattomille lapsille ja nuorille. He pääsevät mukaan Kajon leirielämään ja näin tutustumaan partioon. Tutustujien leiri kestää kaksi yötä. Tutustujat eivät tule lippukuntien kautta, vaan muiden järjestöjen. Olisiko teillä tiedossa joitain yhdistyksiä tai ihmisiä, kenelle tästä voisi vinkata?   

Kajo tarjoaa Helppo tulla -tunnuksen sisällöistä verkkokoulutuksen, joka on tarkoitettu kaikille Kajolle osallistuville johtajille.   

Kansainvälisty Kajolla!

Haluaisitteko leirilippukuntaanne kansainvälisten partiolaisten ryhmän? Lippukuntailmoittautumisessa voi merkitä, mikäli lippukuntanne on kiinnostunut ottamaan KV-vieraita majoittumaan kanssaan. Mukaan Kajolle voi kutsua jo ennestään tutun ystävyyslippukunnan tai rakentaa ystävyyttä yli rajojen aivan uusien KV-kavereiden kanssa.  

KV-ryhmä on leiriarjessa osa leirilippukuntaa siinä missä muutkin lippukunnat. Leirilippukuntaan tulevan KV-ryhmän koko voi vaihdella muutamasta henkilöstä enintään 30 hengen ryhmään. Mikäli ryhmässä on alaikäisiä, tulee mukana olla myös täysi-ikäisiä johtajia. Tukea yhteistyöhön KV-ryhmän kanssa niin leirillä kuin jo sitä ennenkin saa Kajon KV-ystävyystiimiltä, joka auttaa sekä käytännön asioissa että mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomisessa.  

Kuvat: Kristian Jokinen ja Susanna Mikander

Skip to content