Saavutettavuus

"Saavutettavuus" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta

Helppo tulla -tunnus 

Kajoa suunnitellaan Helppo tulla –tunnuksen mukaisesti, jotta leiri mahdollistaisi kaikille yhdenvertaisen osallistumisen.   

Saavutettavuustakuu  

Saavutettavuustakuu on voimassa tilanteessa, jossa leiriläisellä on saavutettavuuteen liittyvä tarve, jota Kajon leiriorganisaatio ei yrityksistä huolimatta pysty täyttämään, ja tilanteessa, jossa leiriläinen tarvitsee leirille avustajan, mutta avustajan saaminen leirille ei olekaan mahdollista. 

Stipendit 

Osallistujan on mahdollista hakea stipendiä leiriosallistumisen tueksi. Lue lisää stipendeistä.

Avustaja tai tulkki mukaan leirille 

Leirille tulijoiden avustajien tai tulkkien on mahdollista hakea vapautusta leirimaksusta. Avustajaa tai tulkkia voi tarvita leirillä esimerkiksi fyysisen, psyykkisen tai kommunikaation haasteen vuoksi.

Edellytyksenä vapautuksen saamiselle leirimaksusta on:

  • avustettava ei voisi osallistua leirille ilman avustajaa / tulkkia
  • avustaja / tulkki on ilmoitettu leirille 2.2.2002 mennessä ja leirimaksu on maksettu
  • vapautusta on haettu 15.3.2022 mennessä

Vapautusta leirimaksusta voi hakea joko avustaja/tulkki itse tai avustettava, riippuen siitä, kumpi avustajan leirimaksun on alun perin maksanut. Vapautuksia jaettaessa priorisoidaan tilanteita, joissa avustajan / tulkin maksu jäisi avustettavan maksettavaksi.

Tämä vapautus on tarkoitettu toissijaiseksi, mikäli avustusta on mahdollista saada esimerkiksi oman kunnan kautta. Avustus myönnetään vain sille osaa leirille, jonka avustettava on leirillä paikalla.

Tarkemmat ohjeet leirimaksun palauttamisesta kerrotaan päätöksen yhteydessä. MIkäli avustaja/tulkki ei saa vapautusta leirimaksusta, on hänellä oikeus perua leiri 15.5. mennessä.

Linkki lomakkeeseen, jolla vapautusta leirimaksusta pääsee hakemaan.

Koko leiriksi vai osaksi aikaa? 

Kajolle on mahdollista ilmoittautua päiväleirimaksulla myös lyhyemmäksi ajaksi kuin koko leiriksi. 

Tavoitteenamme on: 

  • Kajo on mahdollisimman monen saavutettavissa ja Kajo tavoittaa entistä moninaisemman joukon kohderyhmän nuoria. 
  • Kajo lisää leiriläisten ymmärrystä saavutettavuudesta ja lippukuntien valmiuksia saavutettavan partion järjestämiseen. 
  • Kajo on kielellisesti moninaisesti saavutettava ja leiriarki on sujuvaa kielestä tai kommunikaatiomenetelmästä riippumatta. 
  • Sisut ja muut moninaiset leiriläiset osallistuvat kaikille leiriläisille tarkoitettuun ohjelmaan. Johtajien ja mahdollisten avustajien avulla ohjelmasta mukautetaan sopivaa. 
  • Kajolla huomioidaan erilaiset elämänkatsomukset. 
  • Kajo luodaan mahdollisimman esteettömäksi, millä helpotetaan liikuntarajoitteisten osallistumista. Kajolla on mahdollisuus lainata erilaisia liikkumisen apuvälineitä. 

Lisätiedot  

Ilmoittautumiseen liittyvää lisätietoa Kajon ilmoittautumissivuilta.

Lisätietoja sähköpostitse Kajo2022@partio.fi.

 

Skip to content