test

"test" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
[readspeaker_listen_button readid=read_this]
Huomio, huomio!

Aivan kohta 1.12. aukeaa seuraava Kajon pestihakukierros. Sen jälkeen tältä sivulta löytyy sekä Kajon pestikone että kaikki avoimena olevat kymppi- ja eksperttipestit. Alta löytyy jo nyt paljon avoimia pestejä, mutta on myös niitä, jotka aukeavat vasta 1.12. haettavaksi. Jos siis itse kiinnostavan pestin linkki ei vielä toimi, niin maltathan joulukuulle.

Jo nyt voit fiilistellä kaikkia aukeamassa olevia mielenkiintoisia pestejä!

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoista partioleiriä 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Pestiin Kajolle!

Kaikilla Kajon osa-alueilla on tarjolla mielenkiintoisia pestejä niistä kiinnostuneille! Katso alta, mitä eri osa-alueilla on haussa ja jätä hakemuksesi Kajolle! Haku tapahtuu  Kuksan kautta ja kaikki pestit ovat haun ajan esillä SP:n Avoimet pestit -sivuilla.

Tarkemmat tiedot löytyvät varsinaisesta hakuilmoituksesta. Pestikorteista löytyvät kunkin osa-alueen pestit erikseen listattuina ja kuvattuina. Kannattaa poimia alta kiinnostavimmat pestit ja sen jälkeen tutustua niihin tarkemmin SP:n sivuilla. Useampaakin pestiä voi hakea!

Kaikilla aikuisilla ja vaeltajilla, jotka ovat tulossa Kajolle, tulee olla jokin pesti leirillä. Jos sinulla ei pestiä vielä ole niin ei hätää! Ilmoittautumisen aikana voit selata avoimia pestejä alta tai kysellä jo Kajolla pestiä tekeviltä, kaivataanko heidän porukkaansa tekijöitä. Voit myös kertoa toiveitasi pestin suhteen pestikoneessa, jonka kautta saat pestin viimeistään maaliskuussa. Henkilökohtaisen linkin pestikoneeseen saat ilmoittautumisvahvistuksessa. Pestikone on auki vain ilmoittautumisen ajan eli pidä kiirettä ja kerro toiveesi. Jos löydät pestin ilmoittautumisen jälkeen, käythän muokkaamassa tiedon Kuksaan ilmoittautumiseesi. 

Samoaja: Osana Kajoa pääset kokeilemaan leiripestiä kahden päivän ajan. Jos haluat kertoa toiveesi pestistä sekä muista seikoista, joiden perusteella leirivartiosi kootaan, käythän vastaamassa samoajapestikoneeseen. Vartiossa toimitaan sekä pestissä että laaksoissa eli suuri osa koko leiriarjesta, joten oikeasti kannattaa vaikuttaa oman huippuporukan muodostamiseen. Tämäkin kone on auki vain ilmoittautumisen ajan.   

Päiväleirille tai osaksi leiriä osallistuvien edellytetään tekevän pestiä tai ”päivän hyvä työ” eli pieni palvelutehtävä (esim. ruuan jako). Leirin työvoimatoimisto aukeaa jo keväällä, joten pikkupestin voi etsiä jo hyvissä ajoin ennen Kajolle tuloa tai kysellä leirille saapuessaan, missä tarvittaisiin käsiparia. 

Alla valtava lajitelma Kajon pestejä, ja vielä lisää löytyy Kuksasta!


Elämyksen pestit

Elämyksen näpeistä tulevat Kajon viestintä ja markkinointi, palvelumuotoilu, vaikuttavuus, tarina, brändi ja biisi sekä arkkitehtuuri ja kaava. Elämys huolehtii leirin myyntipisteistä ja leirituotteista ja loihtii kaikille osallistujille tarkoitetut yhteisohjelmat.

Kasvatuksen pestit

Kasvatuksen osa-alueelta löytyvät niin ohjelmalaaksot kuin vapaa-ajankin ohjelma, oppimista näkyväksi tekevä Akatemia, kaikkien ikäkausien huomioiminen, katsomuskasvatus sekä ohjaaminen ja luotsaus.

Osallistujien pestit

Osallistujien osa-alueelle kuuluvat mm. alaleirit ja kansainvälisyys, saavutettavuus, ruotsinkielisyys, sepot, sosiaalinen turvallisuus ja osallistujalogistiikka.

Palvelun pestit

Palvelut pelaa! Täältä tulee muonitus, leirialueen infra ja tekniikka, huolto, turvallisuus, lääkintä ja pelastus sekä leirin sisäinen logistiikka. Palvelut organisoi leirin rakentamisen ja purkamisen, tarjoaa tiedonhallintaa ja digitaalisia palveluita sekä pyörittää leiritoimistoja.

Resurssin pestit

Resurssin osa-alue pitää huolen projektin HR:stä ja taloudesta, järjestää hankinnat, tavaralogistiikan, varaston ja jälleenmyynnin. Koordinoimme kumppanuuksia ja yritysyhteistyötä, pidämme pinnalla ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät asiat, organisoimme vierailupäivän ja kutsuvieraat sekä juonimme projektin palautteenkeruuta ja datan analyysiä.

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. 

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari-, ekspertti- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

  Johdettavien määrä Vastuu Pestin tyypillinen kesto Tittelin loppuosa kertoo vastuusta Johdettavan ihmisjoukon nimi
Johtaja Satoja Osa-alueen lisäksi koko leiristä 3 vuotta -johtaja Osa-alue (esim. resurssi)
Päällikkö Kymmeniä-satoja Huomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä 2 vuotta -päällikkö Ryhmä (esim. talousryhmä)
Mestari Kymmeniä Vastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta 1,5 vuotta -mestari Tiimi (esim. rahatiimi)
Kymppi Useita Vastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnasta Alle vuoden -kymppi  
Ekspertti Ei johdettavia Vastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnittelua Yli vuoden tehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja  
Tekijä Ei johdettavia Vastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnittelua Pesti leirillä ei titteliä  
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr.kajo@partio.fi

Tule tekemään Kajosta loistava!
Skip to content