Kelmeän ruudun Kajo

Kajon kokoisella leirillä on paljon työtä, joka ei sellaisenaan näy leiriarjessa, mutta tekemättömänä se näyttäytyisi melkoisena kaaoksena sekä ennen leiriä että sen aikana. Sellaiseksi maailma on mennyt, että suuren metsäleirin toimintaa takaamaan tarvitaan 2020-luvulla aika monta teknistä velhoa, jotka pakertavat pestiään näppis sauhuten. Pestejä, joissa digitaalisuus on oman harrastamisen ydinosaamista. Eipä näiden blogipostausten rustaamiseenkaan juuri muuta tarvita kuin näppäimistö ja pikkuisen partiomielikuvitusta (vink, vink sinä tuleva viestintämestari). Viestinnästä löytyy myös muita varsin tietokoneorientoituneita pestejä, kuten nettimestari ja ilmemestari.

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että eniten ”tietokonepartion” pestejä on juuri Kajon Tiedonhallinnalla. Avoinna ovat haettaviksi (vielä viikonlopun ajan!) digipalvelumestarin, järjestelmämestarin, tilannekuvamestarin sekä osa-alueiden ja osallistujapalveluiden tiedonhallintamestarin pestit.  Näistä pesteistä muuten moni painottuu niin, että suurin osa työstä tehdään jo ennen leiriä, joten leirillä saattaa jopa jäädä aikaa ihan itse tapahtumasta nauttimiseen. Vaikka vannomatta paras, sillä partio on yllätyksiä täynnä.

Eikö olekin hyvä tietää, että kaiken näkyvän leiriarjen takana pörrää monenlaista analyysiä, laskelmaa ja seurantajärjestelmää? Niiden ansiosta ruokaa ja tavaraa riittää, tieto säilyy ja kulkee turvallisesti ja kaikkeen löytyy varasuunnitelma B, C ja ehkä jopa D. Lisäksi on lupa odottaa ihan viimeisen päälle hienoa leiriapplikaatiota.

Eikä siinä vielä kaikki. Ei tietenkään! Kajon kumppanuuksien vastuullisuuteen liittyvään tiedonhallintaan ja raportointiin etsitään vastuullisuuden raportointimestaria. Leirisairaalaa varten Kajo tarvitsee oman lääkinnän ICT-ekspertin jotta lääkinnän tietojärjestelmän hankinta ja potilastietojen hallinnointi toteutuu niin kuin kuuluu. Controllerit ovat aivan korvaamattomia leirin talouden seurannassa ja budjetoinnissa.

Aika lähellä kaikkien lankojen käsissä pitämistä on hankintajärjestelmäasiantuntija. Nimike on varsinainen yhdyssanahirviö, mutta pesti yhtenä Kajon hankintajärjestelmän pääkäyttäjänä ja järjestelmäasiantuntijana varsinainen aitiopaikka koko Kajon toimintaan. Toisella mielenkiintoisella tavalla Kajon kokonaisuutta hahmottaa analyysimestari, joka vastaa leiriä varten tarvittavan tiedon ja datan analysoinnista ja visualisoinnista

Tunnistitko itsesi? Jos viihdyt mieluiten tietokoneen äärellä silloin kun et harrasta pöpelikössä partiota, niin on se ihme, jos ei tuolta löydy jotain kiinnostavaa ja sopivan haastavaa pestiä! Ja jos ei löydy, niin lisää pestejä on tarjolla vaikka kuinka paljon.

kuva: Nuutti Nissinen

Skip to content