Avoimet pestit

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoista partioleiriä 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Pestiin Kajolle!

Kaikilla Kajon osa-alueilla on tarjolla mielenkiintoisia pestejä niistä kiinnostuneille!

Aika rientää. Ihan juurihan oli Kajon tammikuun iso mestarirekry ja taas pyörähti rekryruletti käyntiin! Sekä mestari- että kymppipestejä Kajon tekemiseen on haettavissa 12.–25.4.2021. Haku tapahtuu varsinaisesti kuksan kautta ja kaikki pestit ovat haun ajan esillä SP:n Avoimet pestit -sivuilla.

Koska pestejä on auki taas yli viisikymmentä, olemme alle listanneet kaikki nyt auki olevat pestit ja niistä muutaman virkkeen kuvaukset. Tarkemmat tiedot löytyvät varsinaisesta hakuilmoituksesta. Pudotusvalikoista löytyvät kunkin osa-alueen pestit erikseen listattuina ja kuvattuina. Pestinimikkeen perässä on vielä tieto, mihin ryhmään pesti organisaatiossa sijoittuu sekä montako mestaria on haussa.

Kannattaa poimia tuosta alta kiinnostavimmat pestit ja sen jälkeen tutustua niihin tarkemmin SP:n sivuilla. Useampaakin pestiä voi hakea! Pestit pyritään täyttämään toukokuun 2021 aikana. Ja sitten pääseekin heti pestin hommiin!

ELÄMYKSEN PESTIT

Elämyksen näpeistä tulevat Kajon viestintä ja markkinointi, palvelumuotoilu, vaikuttavuus, tarina, brändi ja biisi sekä arkkitehtuuri ja kaava. Elämyksen osa-alueella huolehdimme leirin myyntipisteistä ja leirituotteista ja loihdimme kaikille osallistujille tarkoitetut yhteisohjelmat.

LEIRIKOKEMUS

Arkkitehti-muotoilija –ekspertti / Leirikokemus (5)

Arkkitehtuurin ja muotoilun tiimi toimii yhtenä kokonaisuutena ja vastaa saumattomasti leirin rakennelmista aina rakennelmien sisätiloihin ja sisustukseen. Voit olla kiinnostunut molemmista osa-alueista tai vain toisesta. Tässä työssä pääset näkemään konkreettisesti tiimisi työn jäljet leirielämässä! 

Brändimestari / Leirikokemus (1)

Brändimestari vastaa Kajon brändistä. Brändimestari laatii brand bookin, jossa määritellään Kajon ulkoasu, tunnelma ja tyyli yhteistyössä ilmemestarin kanssa.

Kaavoittaja / Leirikokemus (8)

Kaavoittajana keräät kaikilta leirin osa-alueilta tila- ja toiminnallisuustarpeita, ja muodostat niistä toimivan kokonaisuuden. Suunnittelet leirille paikkoja massoille ja pienille porukoille, riehumiselle ja hiljentymiselle. Huolehdit siitä, että leirialue on helposti haltuun otettava ja saavutettava.  

Kaavainsinööri / Leirikokemus (1)

Kaavainsinöörinä olet vastuussa leirialueen mittausaineistosta sekä teknisestä toteutuksesta. Vastuullasi on kaavoituksessa toiminnallisuuden varmistaminen ja teknisen puolen johtaminen sekä kaavoittajien konsultointi.

Kulkuri / Leirikokemus (1)

Haemme Kulkuria vastaamaan Kajolla ihmismassojen liikkumisesta ja siirtymistä. Leirillä siirrytään päivittäin useasti paikasta toiseen, usein koko leiri yhtä aikaa. Tärkeintä on, että sinulla on näkemys siitä, miten siirtymistä tehdään pakollisen marssin sijaan elämys, ja intoa toteuttaa se.

Maisemasuunnittelija / Leirikokemus (1)

Maisemasuunnittelija on mukana suunnittelemassa leirialueen yhteisiä alueita, levähdyspaikkoja, tulistelupisteitä ja polkuverkostoa leirialueelle. Lisäksi maisemasuunnittelija on vastuussa Evon luontoarvojen huomioimisesta kaavoituksessa. 

Palvelumuotoilija / Leirikokemus (9)

Palvelumuotoilijat muodostavat tiimin, joka toimii tiiviissä yhteistyössä eri toimintojen tekijöiden kanssa. Tiimi jalkautuu leirin jokaiseen osa-alueeseen ja leiriläislähtöistä suunnittelua ja menetelmiä päästään hyödyntämään leirin suunnittelun eri vaiheissa.

MYYNTI

Kahvilamestari / Myynti (1)

Kahvilamestari vastaa kahvilansa suunnitellusta, ohjelmasta, rakentamisesta, pestaamisesta ja johtamisesta.

VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI

FB-kymppi / Viestintä ja markkinointi (1)

Facebook-kymppinä vastaat Kajon Facebook-tilin kokonaisuudesta FB-tiimin kanssa. Osallistut tekemiseen aina ideoinnista ja suunnittelusta varsinaisiin postauksiin ja niiden julkaisemiseen.  

Ilmemestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Ilmemestarin vastuulla on Kajon visuaalisen ilmeen toteutus, valvonta ja variointi sekä visuaalista ilmettä noudattavien materiaalien suunnittelu ja toteutus, eli se, millaisena leiri näyttäytyy osallistujille, heidän läheisilleen, partion tukijoille ja suurelle yleisölle.

Instagram-kymppi / Viestintä ja markkinointi (1)

Instagram-kymppinä vastaat leirin Instagram-tilin sisällöstä kokonaisuutena; aina ensi-ideoinnista julkaistuihin postauksiin. Sinulta löytyy näkemystä, intoa ja luovaa osaamista kyseisen kanavan kanssa, sekä jo aiempaa kokemusta sosiaalisen median parissa toimimisesta joko partiossa tai muualla. 

Tik Tok –kymppi / Viestintä ja markkinointi (1)

TikTok-kymppinä vastaat kanavan ideoinnista, suunnittelusta ja konkreettisesta tekemisestä. Pääset luomaan kanavalle suunnan heti alkumetreistä lähtien.  

Valokuvauskymppi / Viestintä ja markkinointi (1)

Valokuvauskymppi vastaa yhdessä kuvausmestarin kanssa Kajon valokuvaajien pestaamisesta, koulutuksesta ja aikatauluista. Kymppi johtaa Kajon valokuvaustiimiä. Pestissä pääsee näköalapaikalta vaikuttamaan siihen, miten suurleiri taltioidaan ja mitä tunnelmia kuvat leiriltä välittävät vielä vuosienkin päästä.

YHTEISOHJELMAT

Apulaisohjaaja / Yhteisohjelmat (1)

Yhteisohjelma tuhansille ihmisille, luovan visiosi toteuttaminen ja kaikki langat käsissäsi! Apulaisohjaajan pestissä pääset tukemaan yhteisohjelmien kokonaisuutta alusta alkaen lisäämällä oman panoksesi luomisprosessiin.

Avajaiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Avajaiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta avajaiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman avajaistiimisi kanssa.

Bilemestari / Yhteisohjelmat (1)

Bilemestari vastaa leirin isojen iltabileiden ohjelmasta ja toteutuksesta, sekä päälavalla toteutettavista muiden kuin yhteisohjelmien tapahtumista kuten esimerkiksi ikäkausidiskoista.

Bilekymppi / Yhteisohjelmat (1)

Kajolla järjestetään leiriviikon aikana useita bileiltoja sekä mahdollisia päivädiskoja nuoremmille ikäkausille. Bileet pidetään päälavalla tuhansille ihmisille kerrallaan sekä hyödyntää festaritason puitteet täysimääräisesti. Bilekymppinä pääset mukaan suunnittelemaan bileohjelmaa ja toteuttamaan visioitasi maailman parhaista partiobileistä.

Biletekniikkakymppi / Yhteisohjelmat (1)

Biletekniikkakymppi toimii bile- ja tekniikkatiimien rajapinnassa pitäen huolta, että juhlien alkaessa tarvittava tekniikka on valmiina ja pysyy kunnossa koko tapahtuman ajan. Yhdessä lavastustiimin kanssa pääset suunnittelemaan, kuinka päälavan alue muutetaan lyhyessä ajassa sykkiväksi bilekeitaaksi.

Keskiäiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Keskiäiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta keskiäiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman tiimisi kanssa.

Käsiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Käsiskympin pestissä pääset käsikirjoittamaan Kajon yhteisohjelmien monet käänteet ja mieleenpainuvimmat repliikit ja ikimuistoiset sanoitukset käsikirjoitustiimin vetäjänä.

Käsikirjoittaja / Yhteisohjelmat (2)

Käsiskirjoittajan pestissä pääset käsikirjoittamaan Kajon yhteisohjelmien monet käänteet ja mieleenpainuvimmat repliikit ja ikimuistoisimmat sanoitukset osana käsistiimiä.

Lavakymppi / Yhteisohjelmat (1)

Lavakymppinä olet lavan apulaismestari. Can-do-manager. Toimit yhteistyössä ohjaajan, esitystekniikan, lavastuksen, tarpeiston, puvustuksen sekä esiintyjien kanssa varmistaen, että kaikki mitä tarvitaan on paikoillaan oikeaan aikaan, jotta show jatkuu saumatta. 

Musakymppi / Yhteisohjelmat (1)

Musakympin pestissä pääset rakentamaan yhdessä Showmestareiden ja oman tiimisi kanssa kaikkien aikojen huikeinta musiikillista kokonaisuutta yhteisohjelmiin.

Muusikko / Yhteisohjelmat (10)

Pestissä pääset rakentamaan yhteisohjelmien kaikkien aikojen huikeinta musiikillista kokonaisuutta musakympin ja muun bändin kanssa, sekä osallistumaan leiribiisin tuottamiseen.

Näyttelijäkymppi / Yhteisohjelmat (1)

Näyttelijäkympin pestissä pääset johtamaan lahjakasta näyttelijäkaartia yhdessä Showmestareiden ja Apulaisohjaajan kanssa sekä toteuttamaan tämän vuosituhannen siisteintä esitystä.

Päättäjäiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Päättäjäiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta päättäjäiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman tiimisi kanssa.

Screenkymppi / Yhteisohjelmat (2)

Screenkympit vastaavat yhteisohjelmien led-screen toteutuksesta ja toimivuudesta. Pestissä pääset johtamaan eksperttitiimiä, jonka kanssa kuvaus toteutetaan yhdessä leirin kuvausmestarin kanssa. Lisäksi osallistut screenien osalta lavatekniikkamestarien kanssa tarjouskilpailujen toteuttamiseen.

Valokymppi / Yhteisohjelmat (2)

Valokympit vastaavat yhteisohjelmien valaistuksen toteutuksesta ja toimivuudesta. Pestissä pääset johtamaan eksperttitiimiä, jonka kanssa valaistusleirillä toteutetaan. Lisäksi osallistut valotekniikan osalta lavatekniikkamestarien kanssa tarjouskilpailujen toteuttamiseen.

Videojockey-kymppi / Yhteisohjelmat (1)

Videojockey-kymppi vastaa Kajon bileiden videotaiteesta. Keikkojen aikana VJ-kymppi työskentelee yhdessä biletekniikkakympin ja valo-ohjaajan kanssa, jotta esiintymislavan visuaalinen ilme olisi mahdollisimman yhtenäinen. Interaktio liveyleisön kanssa on ehdottoman sallittua, mikäli sinulla on sen toteuttamiseen hyviä ideoita!

Äänikymppi / Yhteisohjelmat (2)

Äänikympit vastaavat yhteisohjelmien äänentoiston toteutuksesta ja toimivuudesta. Pestissä pääset johtamaan eksperttitiimiä, jonka kanssa äänentoisto hiotaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi osallistut äänentoiston osalta lavatekniikkamestarien kanssa tarjouskilpailujen toteuttamiseen.

KASVATUKSEN PESTIT

Kasvatuksen osa-alueelta löytyvät niin ohjelmalaaksot kuin vapaa-ajankin ohjelma, oppimista näkyväksi tekevä Akatemia, kaikkien ikäkausien huomioiminen, katsomuskasvatus sekä ohjaaminen ja luotsaus.

Ohjelmalaaksomestari Tulevaisuuslaaksoon (5)

Tulevaisuuteen vaikuttaminen on taito, jota voi kehittää. Tulevaisuuslaakso kokoaa leiriläiset keskustelemaan ja kuvittelemaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Miltä näyttää maailma vuonna 2040? Millaista on elämäni 20 vuoden kuluttua – miten asun ja liikun, mitä syön ja missä olen töissä? Mitä ajattelen itsestäni ja maailmasta? Mikä on minulle tärkeää?

Tulevaisuuslaaksossa kehitetään partiolaisten tulevaisuustaitoja ja luodaan mahdollisuuksia kestävään tulevaisuuteen. Partion visiona on tarjota jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. Mitä partiotaitoja ja vahvuuksia tarvitaan tulevaisuuden maailmassa? Tässä laaksossa tarvitaan rohkeutta kysyä, kyseenalaistaa ja kuvitella se, mikä ei vielä ei ole toteutunut. Partiolaiset ovat muutoksen tekijöitä!

OSALLISTUJIEN PESTIT

Osallistujien osa-alue vastaa alaleireistä, kansainvälisyydestä, osallistujapalveluista sekä saavutettavuudesta.

Kääntäjä / Saavutettavuus (8)

Kääntäjä kääntää Kajo 2022 leirin materiaalia suomesta ruotsiksi ja/tai englanniksi ja mahdollistaa työllään kolmikielisen leirin toteutumisen.

Perhepalvelumestari/Alaleirit (2)

Kajolla perheiden palveluilla varmistetaan perheellisten aikuis- ja vaeltajaikäisten tekijöiden mahdollisuus osallistua leirille ja toteuttaa pestiään. Perhepalvelumestarin pestissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan perheiden palveluita ja toimintaa suurleiriolosuhteissa, asuivat perheet sitten leirilippukunnassa tai perhekylässä.

Osallistujapalveluiden päällikkö / Osallistujapalvelut (1)

Toinen osallistujapalveluiden päällikkö on aloittanut pestissään syksyllä 2020 ja nyt haemme tiimiin toista päällikköä – oletko se sinä? Osallistujapalveluiden päälliköt suunnittelevat yhdessä muiden osa-alueiden kanssa alaleireihin tuotavat palvelut, ja kuka niistä vastaa.  

Osallistujapalvelumestari (1)

Osallistujapalvelut vastaa osallistujien palveluiden suunnittelusta ja tuottamisesta leirin aikana. Palveluita ovat esimerkiksi infopisteet eri puolilla leiriä, osallistujatunnisteiden koordinointi, leirirekisteri, ja koko leirin päiväohjelman suunnittelu ja koordinointi.

Saavutettavuuden kumppanuuksien rakentaja / Saavutettavuus (1)

Saavutettavuuden kumppanuuksien rakentajan vastuulla on metsästää ja luoda yhteistyösuhteita, joiden kautta Kajolle saadaan 1–2 yön tutustumismatkalle esimerkiksi tarpoja- ja samoajaikäisiä maahanmuuttajia sekä harrastamattomia nuoria.

PALVELUN PESTIT

Palvelut pelaa! Täältä tulee muonitus, leirialueen infra ja tekniikka, huolto, turvallisuus, lääkintä ja pelastus sekä leirin sisäinen logistiikka. Palvelut organisoi leirin rakentamisen ja purkamisen, tarjoaa tiedonhallintaa ja digitaalisia palveluita sekä pyörittää leiritoimistoja.

MUONITUS

Keittiömestari / Muonitus (5)

Keittiömestarien vastuulla on keittiön johtaminen, keittiöhenkilökunnan pestaus sekä massakeittiön toimivuuden ja leirimuonituksen suunnittelu yhdessä muiden mestareiden kanssa.

Keittiöiden suunnitteluekspertti / Muonitus (1)

Ekspertti suunnittelee ja johtaa leirin keittiöiden rakentamisen.

Muonituksen hankintaekspertti / Muonitus (2)

Muonituksen hankintaekspertti koordinoi muonituksen kaikkia hankintoja ennen leiriä ja leirillä. Ensimmäisenä prioriteettina leirinaikainen yhteydenpito ruoantoimittajiin. Ekspertti vastaa myös leirinajan tukkutilauksista.

TIEDONHALLINTA

Designer / Tiedonhallinta (1)

Tehtävänäsi designerina on Kajon digipalveluiden tuottaman mobiilisovelluksen ja muiden digitaalisten palveluiden käyttöliittymien suunnittelu yhdessä muiden designereiden ja käyttöliittymä- ja testausasiantuntijoiden kanssa.

Digipalvelukymppi / Tiedonhallinta (1)

Digipalvelukympin tehtävänä Kajolla on avustaa leirin digipalveluiden ja sovellusten suunnittelussa, koordinoinnissa, tarpeiden kartoittamisessa, hankkimisessa ja ohjelmistokehityksessä sekä digipalvelutiimin johtamisessa. 

Digipalvelumestari / Tiedonhallinta (1)

Digipalvelumestari vastaa osallistujille suunnattujen digipalveluiden suunnittelu- ja koordinointityöstä sekä kilpailutuksista. Yksi merkittävimmistä Kajon digipalveluista on leiriapplikaatio. 

IT-ekspertti palvelukeskukseen ja tilannekuvaan / Tiedonhallinta (1)

Haemme Kajolle it-eksperttiä tukemaan leirin palvelukeskuksen ja tilannekuvan toimintaa. Pestissä pääset pohtimaan ja tuottamaan palvelukeskuksen ja tilannekuvan tarvitsemia it-ratkaisuja, jotta palvelukeskus ja tilannekuva palvelisivat mahdollisimman hyvin leirin tarpeita

Mobiilisovelluskehittäjä / Tiedonhallinta (2)

Mobiilisovelluskehittäjän tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisiin palveluihin kuuluvan leiriäpin kehittäminen mobiililaitteille. Mobiilisovelluskehittäjänä pääset tekemään nykyaikaisen partioleirin mobiilisovellusten ohjelmistokehitystä yhdessä osaavan tiimin kanssa.

Pilvipalveluekspertti / Tiedonhallinta (1)

Pilvipalveluekspertin tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisten palveluiden ajoympäristön ja infrastruktuurin suunnittelu ja toteutus. Pestissä pääset toteuttamaan Kajon digitaalisten palveluiden infrastruktuurin hyödyntäen julkista pilveä moderneimman teknologian kanssa.

Sähköekspertti / Tekniikka (2)

1. Sähköekspertti (tietojärjestelmät) laatii sähkötoimialan operatiivisen tietojärjestelmän Kajon ja tulevien partioprojektien käyttöön. Tehtävä on ohjelmistokehitys- ja tuoteomistajuustehtävä sähkön organisaatiossa.
2. Sähköekspertti (sähköverkot) tukee verkon suunnittelua asiantuntemuksellaan ja kokemuksellaan.

Sähkömestari / Tekniikka (1)

Sähkömestari vastaa Kajon sähköverkon suunnittelusta, toteutuksesta ja dokumentoinnista.

Sovelluskehittäjä / Tiedonhallinta (2)

Sovelluskehittäjän tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisten palveluiden ja sovellusten taustajärjestelmien sekä selainpohjaisten sovellusten ohjelmistokehitys. Tässä pestissä pääset kehittämään nykyaikaisen partioleirin digipalveluita ja niiden taustajärjestelmiä yhdessä osaavan tiimin kanssa.

Sovelluskehityskymppi / Tiedonhallinta (1)

Sovelluskehityskympin tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisten palveluiden, sovellusten taustajärjestelmien ja pienempien selainpohjaisten sovellusten kehitystyön koordinoiminen ja johtaminen.  

Tiedonhallintamestari, osa-alueiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osa-alueiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti Kajon eri osa-alueiden tiedonhallintatarpeisiin vastaamiseen. Tiedonhallintamestari huolehtii mm. leirin tekemiseen tarkoitettujen järjestelmien syötekanavien luomisesta ja niiden jalkauttamisesta osa-alueille.

Tiedonhallintamestari, osallistujapalveluiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osallistujapalveluiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti osallistujapalveluiden tiedonhallintatarpeisiin. Tiedonhallintamestari huolehtii leirin päätoimiston ja alaleirien palvelupisteiden tiedonhallinnan suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä Osallistujat-osa-alueen osallistujapalvelumestareiden kanssa.

Tilannekuvamestari / Tiedonhallinta (1)

Tilannekuvamestarin johtaman tiimin vastuulla on rakentaa puitteet leirin tilannekuvan seuraamiselle, kehittää kanavat tiedon keräämiseen tilannekuvaa varten sekä miettiä keinot tilannekuvan muutoksiin reagointiin. 

RESURSSIN PESTIT

Resurssin osa-alue pitää huolen projektin HR:stä ja taloudesta, järjestää hankinnat, tavaralogistiikan, varaston ja jälleenmyynnin. Koordinoimme kumppanuuksia ja yritysyhteistyötä, pidämme pinnalla ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät asiat, organisoimme vierailupäivän ja kutsuvieraat sekä juonimme projektin palautteenkeruuta ja datan analyysiä.

HR

Pestidigiekspertti / HR (1)

Pestidigiekspertin tehtävänä on koordinoida pesteissä toimimiseen ja kehittymiseen liittyviä tietoteknisiä ratkaisuja. Pestikoneen avulla on tarkoitus jakaa noin 3000 aikuista ja vaeltajaa sopiviin pesteihin. Toiveissa olisi myös luoda työkkäri-app, jonka avulla pienet pestit ja palvelutehtävät löytäisivät helpommin tekijänsä.

Samoajapestimestari / HR (1)

Samoajapestimestarin tehtävänä on suunnitella ja organisoida samoajien pestien toteutuminen Kajolla. Samoajapestimestari vastaa arviolta 4000 samoajan pesteistä.

Työkkärimestari / HR (1)

Työkkärimestarin tehtävänä on organisoida Kajon työkkäripalvelut. Työkkärin kautta hankitaan lisäkäsiä tarpeen mukaan sekä ohjataan tehotiimin sijoittumista, jonka tehtävänä on tukea palveluiden toteutumista Kajolla.

Varavoimamestari / HR (1)

Varavoimamestarin tehtävänä on organisoida Kajon varavoimapalvelut. Varavoima toimii yhteistyössä tekijöitä tukevan tehotiimin kanssa auttaen leiriarkea rullaamaan kaikilla tasoilla.

TAVARA & TOIMITUS

Jälleenmyyntimestari / Tavara & Toimitus (1)

Jälleenmyyntimestarin vastuulla on Kajolle hankittujen tavaroiden jälleenmyyntiprosessin suunnittelu, koordinointi sekä käytännön toteutus.

Varastomestari / Tavara & Toimitus (1)

Varastomestari vastaa leirin keskusvaraston toiminnasta. Varastomestarin vastuulla on Kajon tavaroiden varastointiprosessin sekä varastoinnin toteutuksen suunnittelu, koordinointi ja käytännön organisointi.

VIERAILUT

Vierailukyytiekspertti / Vierailut (1)

Vierailukyytieksperttinä pääset haastamaan itseäsi kutsuvieraiden ja vierailupäivän tuhansien vieralijoiden kyytien koordinoinnissa. Vastuullesi kuuluu ennen leiriä mm. vierailukyytien saapumisaikataulun suuunnittelu, siihen liittyvien riskien arviointi sekä varasuunnitelman tekeminen.

Kuva: Harri Halmejärvi

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. Projekti on vauhdissa, tervetuloa mukaan! Katso avoimet pestit tai lähetä avoin hakemus.

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kuva: Janne Seppänen

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

Johdettavien määräVastuuPestin tyypillinen kestoTittelin loppuosa kertoo vastuustaJohdettavan ihmisjoukon nimi
JohtajaSatojaOsa-alueen lisäksi koko leiristä3 vuotta-johtajaOsa-alue (esim. resurssi)
PäällikköKymmeniä-satojaHuomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä2 vuotta-päällikköRyhmä (esim. talousryhmä)
MestariKymmeniäVastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta1,5 vuotta-mestariTiimi (esim. rahatiimi)
KymppiUseitaVastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnastaAlle vuoden-kymppi
EksperttiEi johdettaviaVastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnitteluaYli vuodentehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja
TekijäEi johdettaviaVastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnitteluaPesti leirilläei titteliä
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin
Kuva: Joel Forsman

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr@finnjamboree.fi.

Tule tekemään Kajosta loistava!