Tekijäksi Kajolle

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoista partioleiriä 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Pestiin Kajolle!

Kaikilla Kajon osa-alueilla on tarjolla mielenkiintoisia pestejä niistä kiinnostuneille! Varsinainen pestikierros ei ole tällä hetkellä auki, mutta nytkin on houkuttelevia pestejä haettavissa. Katso alta, mitä eri osa-alueilla on haussa ja jätä hakemuksesi Kajolle! Haku tapahtuu  Kuksan kautta ja kaikki pestit ovat haun ajan esillä SP:n Avoimet pestit -sivuilla.

Tarkemmat tiedot löytyvät varsinaisesta hakuilmoituksesta. Pudotusvalikoista löytyvät kunkin osa-alueen pestit erikseen listattuina ja kuvattuina. Pestinimikkeen perässä on vielä tieto, mihin ryhmään pesti organisaatiossa sijoittuu sekä montako mestaria on haussa.

Kannattaa poimia tuosta alta kiinnostavimmat pestit ja sen jälkeen tutustua niihin tarkemmin SP:n sivuilla. Useampaakin pestiä voi hakea! 

ELÄMYKSEN PESTIT

Elämyksen näpeistä tulevat Kajon viestintä ja markkinointi, palvelumuotoilu, vaikuttavuus, tarina, brändi ja biisi sekä arkkitehtuuri ja kaava. Elämyksen osa-alueella huolehdimme leirin myyntipisteistä ja leirituotteista ja loihdimme kaikille osallistujille tarkoitetut yhteisohjelmat.

LEIRIKOKEMUS

Kaavoittaja / Leirikokemus (8)

Kaavoittajana keräät kaikilta leirin osa-alueilta tila- ja toiminnallisuustarpeita, ja muodostat niistä toimivan kokonaisuuden. Suunnittelet leirille paikkoja massoille ja pienille porukoille, riehumiselle ja hiljentymiselle. Huolehdit siitä, että leirialue on helposti haltuun otettava ja saavutettava.

Kaavainsinööri / Leirikokemus (1)

Kaavainsinöörinä olet vastuussa leirialueen mittausaineistosta sekä teknisestä toteutuksesta. Vastuullasi on kaavoituksessa toiminnallisuuden varmistaminen ja teknisen puolen johtaminen sekä kaavoittajien konsultointi.

Kulkuri / Leirikokemus (1) 

Haemme Kulkuria vastaamaan Kajolla ihmismassojen liikkumisesta ja siirtymistä. Leirillä siirrytään päivittäin useasti paikasta toiseen, usein koko leiri yhtä aikaa. Tärkeintä on, että sinulla on näkemys siitä, miten siirtymistä tehdään pakollisen marssin sijaan elämys, ja intoa toteuttaa se. 

Maisemasuunnittelija / Leirikokemus (1)

Maisemasuunnittelija on mukana suunnittelemassa leirialueen yhteisiä alueita, levähdyspaikkoja, tulistelupisteitä ja polkuverkostoa leirialueelle. Lisäksi maisemasuunnittelija on vastuussa Evon luontoarvojen huomioimisesta kaavoituksessa.

VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI

FB-kymppi / Viestintä ja markkinointi (1)

Facebook-kymppinä vastaat Kajon Facebook-tilin kokonaisuudesta FB-tiimin kanssa. Osallistut tekemiseen aina ideoinnista ja suunnittelusta varsinaisiin postauksiin ja niiden julkaisemiseen.

Graafikko / Viestintä ja markkinointi (1)

Hyppysissäsi on yhdessä muiden eksperttipestiin hakeutuneiden graafikkojen kanssa kahdeksannen finnjamboreen graafinen ilme. Graafikon pestissä keskeistä pääset vaikuttamaan siihen, millaisena leiri näkyy osallistujille, heidän läheisilleen, partion tukijoille sekä suurelle yleisölle partion ulkopuolella.

YHTEISOHJELMAT

Avajaiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Avajaiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta avajaiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman avajaistiimisi kanssa.

Biletekniikkakymppi / Yhteisohjelmat (1)

Biletekniikkakymppi toimii bile- ja tekniikkatiimien rajapinnassa pitäen huolta, että juhlien alkaessa tarvittava tekniikka on valmiina ja pysyy kunnossa koko tapahtuman ajan. Yhdessä lavastustiimin kanssa pääset suunnittelemaan, kuinka päälavan alue muutetaan lyhyessä ajassa sykkiväksi bilekeitaaksi.

Keskiäiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Keskiäiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta keskiäiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman tiimisi kanssa.

Muusikko / Yhteisohjelmat (10)

Pestissä pääset rakentamaan yhteisohjelmien kaikkien aikojen huikeinta musiikillista kokonaisuutta musakympin ja muun bändin kanssa, sekä osallistumaan leiribiisin tuottamiseen. Haussa leiribändiin on vielä basisti, rumpali sekä jousi- ja puhallinsoittajia.

Päättäjäiskymppi / Yhteisohjelmat (1)

Päättäjäiskympin pestissä pääset rakentamaan kaikkien aikojen huikeinta päättäjäiskokonaisuutta yhdessä showmestareiden ja oman tiimisi kanssa.

Valokymppi / Yhteisohjelmat (2)

Valokympit vastaavat yhteisohjelmien valaistuksen toteutuksesta ja toimivuudesta. Pestissä pääset johtamaan eksperttitiimiä, jonka kanssa valaistusleirillä toteutetaan. Lisäksi osallistut valotekniikan osalta lavatekniikkamestarien kanssa tarjouskilpailujen toteuttamiseen.

Videojockey-kymppi / Yhteisohjelmat (1)

Videojockey-kymppi vastaa Kajon bileiden videotaiteesta. Keikkojen aikana VJ-kymppi työskentelee yhdessä biletekniikkakympin ja valo-ohjaajan kanssa, jotta esiintymislavan visuaalinen ilme olisi mahdollisimman yhtenäinen. Interaktio liveyleisön kanssa on ehdottoman sallittua, mikäli sinulla on sen toteuttamiseen hyviä ideoita!

OSALLISTUJIEN PESTIT

Osallistujien osa-alue vastaa alaleireistä, kansainvälisyydestä, osallistujapalveluista sekä saavutettavuudesta.

Kääntäjä / Saavutettavuus (4)

Kääntäjä kääntää Kajo 2022 leirin materiaalia suomesta ruotsiksi ja/tai englanniksi ja mahdollistaa työllään kolmikielisen leirin toteutumisen. Haussa ruotsinkielen kääntäjät, englanninkielen pestit on jo täytetty.

PALVELUN PESTIT

Palvelut pelaa! Täältä tulee muonitus, leirialueen infra ja tekniikka, huolto, turvallisuus, lääkintä ja pelastus sekä leirin sisäinen logistiikka. Palvelut organisoi leirin rakentamisen ja purkamisen, tarjoaa tiedonhallintaa ja digitaalisia palveluita sekä pyörittää leiritoimistoja.

TIEDONHALLINTA

Digipalvelumestari / Tiedonhallinta (1)

Digipalvelumestari vastaa osallistujille suunnattujen digipalveluiden suunnittelu- ja koordinointityöstä sekä kilpailutuksista. Yksi merkittävimmistä Kajon digipalveluista on leiriapplikaatio.

Pilvipalveluekspertti / Tiedonhallinta (1)

Pilvipalveluekspertin tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisten palveluiden ajoympäristön ja infrastruktuurin suunnittelu ja toteutus. Pestissä pääset toteuttamaan Kajon digitaalisten palveluiden infrastruktuurin hyödyntäen julkista pilveä moderneimman teknologian kanssa.

Tiedonhallintamestari, osa-alueiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osa-alueiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti Kajon eri osa-alueiden tiedonhallintatarpeisiin vastaamiseen. Tiedonhallintamestari huolehtii mm. leirin tekemiseen tarkoitettujen järjestelmien syötekanavien luomisesta ja niiden jalkauttamisesta osa-alueille.

Tiedonhallintamestari, osallistujapalveluiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osallistujapalveluiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti osallistujapalveluiden tiedonhallintatarpeisiin. Tiedonhallintamestari huolehtii leirin päätoimiston ja alaleirien palvelupisteiden tiedonhallinnan suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä Osallistujat-osa-alueen osallistujapalvelumestareiden kanssa.

Tilannekuvamestari / Tiedonhallinta (1)

Tilannekuvamestarin johtaman tiimin vastuulla on rakentaa puitteet leirin tilannekuvan seuraamiselle, kehittää kanavat tiedon keräämiseen tilannekuvaa varten sekä miettiä keinot tilannekuvan muutoksiin reagointiin.

TEKNIIKKA

Sähkömestari / Tekniikka (1)

Sähkömestari vastaa Kajon sähköverkon suunnittelusta, toteutuksesta ja dokumentoinnista.

RESURSSIN PESTIT

Resurssin osa-alue pitää huolen projektin HR:stä ja taloudesta, järjestää hankinnat, tavaralogistiikan, varaston ja jälleenmyynnin. Koordinoimme kumppanuuksia ja yritysyhteistyötä, pidämme pinnalla ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät asiat, organisoimme vierailupäivän ja kutsuvieraat sekä juonimme projektin palautteenkeruuta ja datan analyysiä.

HR

Pestidigiekspertti / HR (1)

Pestidigiekspertin tehtävänä on koordinoida pesteissä toimimiseen ja kehittymiseen liittyviä tietoteknisiä ratkaisuja. Pestikoneen avulla on tarkoitus jakaa noin 3000 aikuista ja vaeltajaa sopiviin pesteihin. Toiveissa olisi myös luoda työkkäri-app, jonka avulla pienet pestit ja palvelutehtävät löytäisivät helpommin tekijänsä.

Samoajapestimestari / HR (1)

Samoajapestimestarin tehtävänä on suunnitella ja organisoida samoajien pestien toteutuminen Kajolla. Samoajapestimestari vastaa arviolta 4000 samoajan pesteistä.

Työkkärimestari / HR (1)

Työkkärimestarin tehtävänä on organisoida Kajon työkkäripalvelut. Työkkärin kautta hankitaan lisäkäsiä tarpeen mukaan sekä ohjataan tehotiimin sijoittumista, jonka tehtävänä on tukea palveluiden toteutumista Kajolla.

Kuva: Harri Halmejärvi

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. Projekti on vauhdissa, tervetuloa mukaan! Katso avoimet pestit tai lähetä avoin hakemus.

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari-, ekspertti- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kuva: Janne Seppänen

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

  Johdettavien määrä Vastuu Pestin tyypillinen kesto Tittelin loppuosa kertoo vastuusta Johdettavan ihmisjoukon nimi
Johtaja Satoja Osa-alueen lisäksi koko leiristä 3 vuotta -johtaja Osa-alue (esim. resurssi)
Päällikkö Kymmeniä-satoja Huomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä 2 vuotta -päällikkö Ryhmä (esim. talousryhmä)
Mestari Kymmeniä Vastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta 1,5 vuotta -mestari Tiimi (esim. rahatiimi)
Kymppi Useita Vastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnasta Alle vuoden -kymppi  
Ekspertti Ei johdettavia Vastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnittelua Yli vuoden tehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja  
Tekijä Ei johdettavia Vastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnittelua Pesti leirillä ei titteliä  
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin
Kuva: Joel Forsman

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr@finnjamboree.fi.

Tule tekemään Kajosta loistava!
Skip to content