Tekijäksi Kajolle

"Tekijäksi Kajolle" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
Huomio, huomio! Kajon pestihaku on tältä erää päättynyt ja nyt menee hetki, että sivut saadaan päivitettyä. Olihan pestejä auki todella PALJON. Mutta ei hätää, kaikki pestit eivät vielä löytäneet unelmatekijäänsä, joten tänne päivittyy jatkuvasti, mitkä pestit ovat vielä auki ja mitkä eivät. Jos jonkin pestin linkki ei tällä hetkellä toimi, niin se on prosessissa ja mahdollisesti täytetty. Viellä on kuitenkin ihan mukavasti myös avoinna olevia pestipaikkoja niitä etsiville. Nyt pitää hetki hengähtää, että saamme pestaukset kunnolla pakettiin. Tekemistä Kajolla riittää kyllä tarjottavaksi ja loppuvuodesta aukeaa vielä tekijöiden pestikone!

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoista partioleiriä 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Pestiin Kajolle!

Kaikilla Kajon osa-alueilla on tarjolla mielenkiintoisia pestejä niistä kiinnostuneille! Katso alta, mitä eri osa-alueilla on haussa ja jätä hakemuksesi Kajolle! Haku tapahtuu  Kuksan kautta ja kaikki pestit ovat haun ajan esillä SP:n Avoimet pestit -sivuilla.

Tarkemmat tiedot löytyvät varsinaisesta hakuilmoituksesta. Pestikorteista löytyvät kunkin osa-alueen pestit erikseen listattuina ja kuvattuina. 

Kannattaa poimia alta kiinnostavimmat pestit ja sen jälkeen tutustua niihin tarkemmin SP:n sivuilla. Useampaakin pestiä voi hakea!

Alla valtava lajitelma Kajon pestejä, ja vielä lisää löytyy Kuksasta!

Elämyksen pestit

Kasvatuksen pestit

Osallistujien pestit

Palvelun pestit

Resurssin pestit

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. 

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari-, ekspertti- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

  Johdettavien määrä Vastuu Pestin tyypillinen kesto Tittelin loppuosa kertoo vastuusta Johdettavan ihmisjoukon nimi
Johtaja Satoja Osa-alueen lisäksi koko leiristä 3 vuotta -johtaja Osa-alue (esim. resurssi)
Päällikkö Kymmeniä-satoja Huomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä 2 vuotta -päällikkö Ryhmä (esim. talousryhmä)
Mestari Kymmeniä Vastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta 1,5 vuotta -mestari Tiimi (esim. rahatiimi)
Kymppi Useita Vastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnasta Alle vuoden -kymppi  
Ekspertti Ei johdettavia Vastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnittelua Yli vuoden tehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja  
Tekijä Ei johdettavia Vastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnittelua Pesti leirillä ei titteliä  
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr.kajo@partio.fi

Tule tekemään Kajosta loistava!
Skip to content