360+5 asteen katsaus Kajoon

Onko tietokoneesi työpöytä niin täynnä tiedostoja, ettet edes muista millainen taustakuva niiden alta löytyy? Pursuaako latauskansiosi sekalaisia tiedostoja ja tallennat tiedostot aina sinne, minne ikinä masiinasi tällä kertaa arpoo niiden kuuluvan? Ja vielä, onko tiedostojen selkeä nimeäminen mielestäsi yliarvostettua ja nautit haasteesta etsiessäsi oikeaa Word-tiedostoa tallennettuasi ne nimillä ”asiakirja1”, ”asiakirja2” jne?

Mikäli ET tunnistanut itseäsi yllä olevasta, tiedonhallintamestarin pesti voisi olla Kajo-pesti just sulle! Tiedonhallintamestarina pääset rakentamaan ja kehittämään eteenpäin Kajon tekijöiden Jemma-työtilaa ja paimentamaan tekijäjoukkoa juuri ylläkuvattujen toimintatapojen karsimiseksi. Pitämällä Kajon tiedostot jiirissä, on koko leirin rakentaminen helpompaa, sillä tarvittava tieto löytyy nopeasti ja vaivattomasti ja on helppo pysyä kartalla siitä, mitä muut suunnittelevat.

Tiedonhallintamestarin pestissä pääset olemaan juuri se maaginen tyyppi, joka taikoo kasaan Kajon sähköisen työympäristön ja tekee Kajon tekemisestä astetta jouhevampaa kaikille muille. Pestissä pääsee auttamaan Kajo-kollegoita O365-pulmissa ja miettimään miten tietoa voitaisiin parhaiten kerätä ja jakaa. Esim. kun viestintäpäälliköt ovat jälleen kerran peukalo keskellä kämmentä yrittäessään julkaista tekijäviesti Tiedon Pilkahdusta, sinä pääset olemaan pelastava soturimme, joka noin vain sukkelaan ratkaisee pulmamme!

Tiedonhallintamestarin pesti on paripesti, jossa parista toinen keskittyy erityisesti Kajon eri osa-alueiden tiedonhallintatarpeisiin vastaamiseen. Parin toinen puolikas sen sijaan keskittyy erityisesti osallistujapalveluiden tiedonhallintatarpeisiin. Osallistujapalvelujen tiedonhallintamestari huolehtii leirin päätoimiston ja alaleirien palvelupisteiden tiedonhallinnan suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä Osallistujat-osa-alueen osallistujapalvelumestareiden kanssa. Tiedonhallintamestarin pesti on todellinen rajapintojen huipentuma, sillä pestissä pääset kurkistamaan jokaisen leirin osa-alueen arkeen ja pysyt varmasti kartalla siitä, mitä Kajon suunnittelupöydällä kulloinkin tapahtuu.

Mikäli siis tunnet O365:n koukerot kuin omat taskusi ja palat halusta jakaa oppejasi muillekin, klikkaile hakulomakkeelle ja nappaa pesti itsellesi! Hakuaika päättyy jo sunnuntaina 28.2. (tai heti sopivan tekijän löytyessä), joten aikaa ei ole enää hukattavaksi. Mikäli oletkin jo aloittanut hakemustasi, mutta se on vielä viimeisiä viilailuja vailla, onneksi löydät systemaattisesti nimetyn tiedoston oikeasta kansiosta alta aikayksikön 🙂 Pesti ei edellytä aiempaa partiokokemusta, joten voit mainiosti vinkata siitä myös osaamisprofiiliin sopivalle kaverillesi, jota oletkin kenties jo yrittänyt houkutella mukaan partioon!

Jos nyt kuitenkin tunnistit itsesi ensimmäisestä kappaleesta ja totesit, että kenties tiedonhallintamestarin pesti kannattaa jättää muille, kurkkaa muut avoimet mestaripestit!

Hakuaika kaikkiin avoimiin pesteihin päättyy 28.2. (tai heti sopivan tekijän löytyessä). Muistathan, että huippuunsa hiottua hakemustekstiä tärkeämpää on into ja motivaatio lähteä pestiin, joten anna sen näkyä hakemuksessasi!

kuva: Hannu Strömberg

Skip to content