Terveysturvallisuus

"Terveysturvallisuus" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta

Terveysturvallisuus Kajolla 

Partiolla on pitkät perinteet suurleirien järjestämisestä isoille ihmisjoukoille.  Leirilääkintä huolehtii sekä ensiavusta että sairaanhoidosta leirin aikana. Näissä tehtävissä työskentelee terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on mahdollisuudet hoitaa osallistujien akuutteja vaivoja pienistä haavoista ja tulehduksista isompiinkin havereihin ja sairastapauksiin. Tarpeen mukaan järjestetään jatkohoito asianmukaisessa paikassa.  

Hygienia 

Kuten kaikilla partioleireillä, myös Kajolla, hygieniasta pidetään huolta. Vaikka leiri onkin keskellä metsää, on alueella riittävä määrä käsienpesupisteitä ja käsidesiä on aina saatavilla niin ohjelmissa kuin majoitusalueellakin. Ruokailujen jälkeen astioiden tiskaamiseen on aina tarjolla kuumaa pesuvettä. Ohjeistamme jokaista tapahtuman osallistujaa terveysturvallisuudesta sekä hygieniakäytännöistä, jotta voimme suojella itseämme ja toisiamme. 

Kajo ja korona 

Meillä Kajon tekijöillä on täysi luottamus siihen, että Kajo toteutuu suunnitellusti. Leiriorganisaatio seuraa tiiviisti koronatilannetta ja leirin mahdollistamiseksi mietitään terveysturvallisia toteutustapoja. Kajon oma koronaryhmä seuraa Suomen koronatilannetta ja sen vaikutusta leiriin tarkastellaan tasaisin väliajoin.    

Suomen Partiolaisten hallituksen linjauksen mukaisesti finnjamboree Kajolla tullaan kysymään koronapassi kaikilta yli 16-vuotiailta, mikäli asia on ajankohtainen leirin järjestämisaikaan ja lainsäädäntö mahdollistaa koronapassin kysymisen. Kaikille Kajon osallistujille suositellaan koronarokotteen ottamista. 

Mikäli tapahtuma joudutaan peruuttamaan tai keskeyttämään koronasta tai jostain muusta yllättävästä syystä, osallistujalle palautetaan osallistumismaksu vähennettynä sillä osuudella, joka on jo sitoutunut tapahtuman järjestämiseksi, ja jota ei ole mahdollista saada takaisin maksun saajalta tai viime kädessä vakuutusyhtiöltä. 

Pidämme kuitenkin ensisijaisen tärkeänä sitä, että hiljaisten leirikesien jälkeen nuoret pääsevät oikealle partioleirille kokemaan yhteisiä partioelämyksiä. 

Henkisen hyvinvoinnin tuki 

Kajolla panostetaan myös osallistujien henkiseen turvallisuuteen. Kajolla on mielenterveystyön ammattilaisista muodostettu henkisen turvallisuuden verkosto, joka jalkautuu kaikkialle Kajolle tarjoamaan matalalla kynnyksellä keskustelumahdollisuuksia.  Kajolla halutaan erityisesti panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin, jotta kaikilla olisi leirillä hyvä olla. Lisää henkisen turvallisuuden näkökulmista voit lukea Kajo-blogista: Hyvinvoiva ja turvallinen Kajo

Lue, miten onnistuneesti vuonna 2021 järjestettiin Johtajatulet koronapandemian keskellä ilman yhtään altistumista tai tartuntaa. 

Skip to content