Saunat, suihkut ja pyykinpesu

"Saunat, suihkut ja pyykinpesu" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Tulosta
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Peseytyminen Kajolla tapahtuu vain suihkuissa, kasvoja voi pestä myös käsienpesupisteillä. Leirialueella on kaksi yleisessä käytössä olevaa sauna- ja suihkualuetta, sekä vaeltajille ja aikuisille tarkoitettu johtajahuollon Pesula. Näiden tarkempi sijainti selviää leirin kartasta.

Leirialueella saa käyttää vain biohajoavia pesuaineita eikä mitään pesuaineita saa käyttää suihkujen ulkopuolella! Pukeutumisen nopeuttamiseksi peseytymään mennessä otetaan mukaan vain välttämättömät tavarat. Ylimääräiset vaatteet ja tavarat jätetään teltalle.

Suihkujen läheisyydessä on kolme yksityistä pukeutumis-ja suihkukoppia. Ne on tarkoitettu sellaisille osallistujille, joilla on tarve peseytyä omassa rauhassaan. Koppeja on vähän, joten ensisijaisesti käytämme isompia naisten tai miesten pukuhuoneita tai suihkuja, mutta yksityissuihkun käyttöä ei saa keneltäkään estää tai kyseenalaistaa. Isompi inva-mitoitettu koppi on tarkoitettu erityisesti heille, jotka tarvitsevat esteetöntä tilaa tai avustajaa peseytymisessä.

Avajaisten, keskiäisten ja päättäjäisten aikana saunoissa on omatoimilämmitys. Pohjoisen pukuhuoneet, suihkut, saunat ja uimaranta on suljettuina keskiäisten aikana noin 20-21. Leirin alkaessa pe 15.7. lämpiää lähinnä rakennusleiriläisiä varten etelän uimarannan sauna klo 17-22, muita saunoja ei tällöin vielä lämmitetä.

Pikkupyykin pesu

Leirillä ei ole varsinaista pyykinpesumahdollisuutta, mutta tarvittaessa pikkupyykkiä voi pestä käsin. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti vaatteiden huuhtelua ilman pesuainetta. Tämän huuhtelun voi tehdä vaikka leirilippukunnan alueella, vedet voi kaataa maahan. Kevyt huuhtelu riittää monelle vaatteelle leirinaikana.

Jos kuitenkin pyykkisi tarvitsee pesuainetta niin pyykkäyspaikkana toimii saunojen yhteydessä olevat suihkut. Tarvitset tällöin oman pesuvadin tai muun astian ja bio-hajoavan pyykinpesu aineen esim. marseillesaippua, Ecover tai Ole hyvä. Vesi otetaan suihkuhanasta eikä sen lämpötilaa voi säädellä. Käytetty pesuvesi kaadetaan suihkun lattiakaivoon siten, että se ei häiritse suihkun muita käyttäjiä. Suihkuilla tapahtuva pyykinpesu tehdään joko oman suihkussa käynnin yhteydessä tai siten, että se häiritsee suihkujen varsinaisia käyttäjiä mahdollisimman vähän.

Skip to content