Tuttuja retkeilymaastoja ja partioystävällisiä opintopisteitä – tätä kaikkea on HAMK 

Oletko miettinyt, miten voisit hyödyntää partiossa kerrytettyä osaamista opiskeluissa? Hämeen ammattikorkeakoulu ja Suomen Partiolaiset ovat jo pitkään tehneet monipuolista yhteistyötä. Yhteistyötavoitteisiin kuuluu niin osaamisen tunnistamista kuin kestävää kehitystä. 

Tiesitkö, että Evolla myös opiskellaan silloin kun ei kajoilla? Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK on Suomen kahdeksanneksi suurin ammattikorkeakoulu, jolla on 7 erilaista kampusta ja lähes 30 erilaista koulutusohjelmaa. Yksi näistä kampuksista on Evo, jossa opiskelevat tulevat metsätalousinsinöörit. Metsäopetuksen historia ulottuu kauas historiaan aina vuoteen 1862, jolloin Evolle perustettiin Suomen ensimmäinen metsäopisto. Tänä vuonna siis juhlitaan huikeaa 160-vuotista taivalta!

Ammattikorkeakouluopinnot alasta riippumatta ovat hyvin käytännönläheisiä ja meillä HAMKissa tarjotaan opiskeluille loistavat puitteet. Evolla opiskellaan 1 800 hehtaarin suuruisessa havaintometsässä, Hämeenlinnan korkeakoulukeskukselta löytyy niin elintarviketekniikan labra, sairaanhoitajien hoitosimulaattorit, muotoilijoiden keramiikkapaja kuin paljon muutakin. Riihimäellä pääset bongaamaan insinööriopiskelijoiden lisäksi robotteja, Valkeakoskella opiskellaan kansainvälisesti mm. bisnestä, Lepaalta puolestaan löydät Hämeen parhaat tomaatit puutarhatalouden opiskelijoiden kasvattamana, Forssassa viihdytään kauniissa ruukkimiljöössä esimerkiksi kestävän kehityksen koulutuksen parissa ja Mustialasta löydät oikean maatilan lehmineen, traktoreineen ja agrologiopiskelijoineen.

Partiossa kerrytetty osaaminen osaksi opiskeluja

HAMK ja Suomen Partiolaiset ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä monella tapaa. Yksi näkyvin osa yhteistyöstä on ollut Evon retkeilyalueen kehittäminen ja aktiivinen käyttö, mutta myös partiotaitoja on päässyt hyödyntämään osaksi opintoja. Esimerkiksi partiossa käytyjä johtajuus- tai taitokoulutuksia on pystynyt hyväksilukemaan osaksi omaa opintopistekertymää eri tavoin alasta riippuen. Koska partiossa kerrytetty osaaminen on monin puolin hyödyllistä ja tärkeää myös työelämää ajatellen, pyritään myös HAMKissa tunnistamaan tuo osaaminen jo korkeakouluopinnoissa.

Partiota onnistuu yhdistämään opintoihin myös muulla tavalla. Korkeakouluopintoihin kuuluvan työharjoittelun tai opinnäytetyön voi halutessaan tehdä yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa. Myös erilaiset muut opintoihin kuuluvat projektit ovat hyvinkin mahdollisia, sillä niin HAMKin kuin Suomen Partiolaisten strategisiin tavoitteisiin kuuluu kestävän kehityksen edistäminen omassa toiminnassaan.

Kehitetään siis tulevaisuudesta entistä kestävämpi partiolaisten ihanteiden mukaisesti muodostamalla ystävyyttä yli rajojen! Kajolla löydät meidät kumppanuuskylästä sekä erilaisesta toiminnasta ohjelmalaaksoista. Mukavia suurleirihetkiä kaikille kajolaisille toivottaa HAMK!

Teksti: Roosa Mäntyneva, markkinointiassistentti ja hämäläinen partiolainen, Hämeen ammattikorkeakoulu
Kuva: Anna Enbuske

Hämeen ammattikorkeakoulu on yksi Kajon pääyhteistyökumppaneista.

Skip to content