Sinut on haastettu! – tehdään Kajosta yhdessä partiotapahtuma, jolle on Helpoin tulla ikinä

Hei JUURI sinä! Olit sitten Kajon osallistuja, päiväretkeläinen, tekijä, kymppi, mestari, leirinjohtaja, taikka perheleirin nuorimmainen, tämä haaste on sinulle! Tule mukaan tekemään Kajosta tapahtumaa, jonne jokaisen on Helppo tulla.  

Kajosta tulee saavutettavin partiotapahtuma ikinä! Saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että leirin puitteet suunnitellaan niin, että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan. 

Tämä tavoite tulee todeksi vain yhteistyöllä ja jokaisen kajolaisen työpanoksella. Jokaisessa pestissä, oli tehtävä sitten pieni tai suuri, sekä kaikissa arkisissa tilanteissa leirillä, on mahdollista toimia niin, että saavutettavuus paranee ja pääsemme tilanne tilanteelta kohti tavoitettamme. 

Helppo tulla -tunnus on oiva saavutettavuuden työkalu. Tunnuksen ydinajatus on, että saavutettavuus ja esteettömyys on ennen kaikkea dialogia ja mielentila. Helppo tulla -tunnuksen tarkoitus on tehdä osallistumisen esteitä ja siltoja näkyviksi – silloin ne on helpompi ylittää.  

Osa näistä esteistä on suuria ja kaikille näkyviä: on portaita, epätasaista maastoa, allergeenejä sisältävää ruokaa tai vaikka yhteisen kielen puutetta. Joskus esteet ovat ainakin ulkopuolisen silmin pieniä, mutta sille, joka niihin kompastuu – ylitsepääsemättömiä. Tällaiset esteet voivat olla esimerkiksi sellaisia epämukavuuden tai ohitetuksi tulemisen hetkiä, jotka toistuessaan hiertävät haavat auki ja estävät siten osallistumista. 

Huomioimalla Helppo tulla -tunnuksen osa-alueita omassa pestissään, taikka lyhyissä arkisissa kohtaamisissa Kajolla, meistä jokainen vaikuttaa siihen kuinka helppo Kajolle on tulla.   

Kaikille kajolaisille on tarjoilla nyt Moodlessa Helppo tulla -verkkokurssi, jonka avulla saa kattavan kuvan saavutettavuuden osa-alueista. Kurssi toimii tukevana pohjana kajopestille. Klikkaa tästä Moodleen.

Tervetuloa Kajolle – ihan jokainen! 

 

Skip to content