Partiosuhde kantaa läpi maailman melskeiden – nähdään Kajolla! 

Helpottaaksemme partion tärkeää työtä ja partiolaisten elämää Kajolla, olemme Telialla päättäneet rakentaa leirille kotimaisen, luontoystävällisen ja turvallisen mobiiliverkon kierrätetyistä verkkolaitteista. Tärkeää on, että leiriläisillä on toisiinsa ja ulkomaailmaan toimivat yhteydet, jotka on rakennettu Evon arvokasta luontoa kunnioittaen.  

Yksi monista tärkeistä taidoista nopeasti muuttuvassa digitaalisessa maailmassa on turvalliset digitaidot. Siksi olemme mukana myös leirin ohjelmassa jakamassa ja kertomassa tietoa medialukutaidosta ja misinformaatiosta.  

Olen usein miettinyt suhdettani partioon, joka tuntuu samaan aikaan läheiseltä ja toisaalta ulkopuoliselta. Olen ollut partiotoiminnan lähettyvillä erilaisissa rooleissa, mutta en koskaan partiotoiminnassa. Äitinä olen pakannut ja purkanut rinkkoja, pessyt kurat ja letittänyt hiukset. Ammattilaisena olen ollut puhumassa ikimuistoisessa tilaisuudessa Johtajatulilla 2019. Kaverina olen fiilistellyt ystäväni kuvia huikeista partioreissuista ja majoittanut ulkomaalaisia partiolaisia heidän tutustuessa Suomeen. Olen toivotellut hauskaa reissua puolisolle, joka lähti rastivahtiin yöksi. Haastatteluissa olen kuunnellut työnhakijoiden erinomaisia oppeja partiovastuista. Vaikka partiokokouksessa en ole koskaan ollut, partiofaniksi ja partion puolestapuhujaksi olen tunnustautunut jo vuosia sitten. Nyt tänä vuonna, on ilo ja kunnia edustaa Teliaa yhtenä Kajon pääyhteistyökumppaneista.  

Partiolainen ottamassa valokuvaa leirillä

Kun laajennan ajatteluani partion yhteiskunnalliseen merkitykseen, se on mielestäni tällä hetkellä suurempi kuin pitkiin aikoihin. Yhteiskunnassa tapahtuvien jatkuvien muutostilanteiden melskeessä tarvitsemme entistä enemmän yhteisöjä, joissa arvomaailma, monipuolisten taitojen oppiminen, ympäristön kunnioittaminen ja mukaansa tempaiseva yhteishenki ovat entistäkin vahvempia. Tämänhetkisessä maailmassa tarvitaan yhä monipuolisempia kansalaistaitoja, erilaisten tilanteiden, luonnon ja ihmisten huomioonottamista ja yhteistyötä erilaisten ihmisten ja organisaatioiden kanssa. Uskon, että partiolla ja partiolaisilla on tässä mahdollisuus loistaa merkittävässä roolissa. 

Haluan vielä kannustaa kaikkia partiolaisia tuomaan arvokasta partiokokemusta rohkeasti esiin esimerkiksi työnhaussa. Tästä aiheesta onkin hauska muisto useamman vuoden takaa: Alkukevään työpäivä kääntyi kohti iltaa, kun istuimme työkaverin kanssa vielä hetken ja mietimme minkälaista potentiaalia ja asennetta tarvitsisimme kesätyöntekijöiltä seuraavana kesänä 2016. ”Ne, jotka ovat olleet partiotoiminnassa, torilla myymässä tai eläintiloilla luomassa lantaa pärjäävät aina ja missä tahansa kesäduunissa”, oli työkaverini loppulausahdus. Vaikka listan kirjo aiheutti hymyä, tuohon päätelmään oli helppo sanoa kyllä! Ja kokemus osoitti tämän tokaisun myös oikeaksi. 

Teksti: Kati Riikonen,  markkinointi- ja analytiikkajohtaja, Telia
Kuva: Anna Enbuske

Telia on yksi Kajon pääyhteistyökumppaneista.

Skip to content