Kajon tekemistä osallistujien osa-alueen näkökulmasta

Onko  me saatu jo jotain aikaan? – No kyllä!

Kajon tekemistä osallistujien osa-alueen näkökulmasta

 Reilu vuosi takana, reilu vuosi edessä! Puolen välin kohdalla mielellään tekee arvioita siitä, miten on mennyt tähän asti, ja mitä voi vielä kehittää ennen leiriä. Osallistujien osa-alueen tekeminen alkoi täydellä teholla päälliköiden pestauksesta syksyllä 2020, ja sen jälkeen vauhti on vain kiihtynyt. Lisää leirin mahdollistajia on pestattu koko ajan ja itselleni eivät enää suunnittelun yksityiskohdat edes näy. En ole sitä lainkaan huolissani, meillä on osa-alueella niin kovaa osaamista ja intoa, että olen varma että työn jälki on priimaa. Näin isoa leiriä tehdään myös monella tasolla, vasemmalla ja oikealla, joten kaikessa perässä pysyminen ei ole enää mahdollista (vaikka haluaisikin 😉).
 
Kajosta tulee leirin ajaksi koti
 
Alaleirit ovat Kajon sydän ja leirille osallistuvien koti. Toivon tämän aikanaan välittyvän myös osallistujille. Alaleirien suunnittelu alkoi alaleiripäälliköiden johdolla heti syksyllä 2020, ja kevään puolella saatiin alaleirimestarit mukaan hahmottelemaan kokonaisuutta. Yli osa-aluerajojen yhteistyötä on joka suuntaan, tätä leiriä tehdään yhdessä ja yhteistyöllä. Toivoisin, että Kajolla voisimme luopua perinteisestä alaleirien välisestä kilpailusta. Tähdätään mieluummin yhdessä yhteiseen leirielämyksen maaliin. Alaleiripäälliköt vastaavat myös Kajolle osallistuvien perheiden palveluista, joista leiritoimikunta teki jo varhaisessa vaiheessa projektia linjaukset.
 

Täällä Kajo, kuinka voimme palvella?

Osallistujien palvelut, eli OsPa, on Kajon rohkea kokeilu. Haluamme kehittää ja tuoda palveluita osallistujalähtöisemmiksi. OsPan päällikkörekryjen haastatteluissa sanoin monesti, että tulevan päällikön tiimeineen tulee sietää hieman epävarmuutta ja muuttuvia suunnitelmia. Molempia on ollut tarjolla. Tahto ratkoa asioita on kuitenkin vahva. Siksi uskon, että leiriläiset kokevat olevansa Kajolla partiolaisia, jotka on oikeasti huomioitu kaikessa leirin suunnittelussa. Toivottavasti kukaan ei Kajolla joudu taivaltamaan leirialueen päästä päähän saadakseen leirihuivin tai merkin. OsPan suunnittelupöydällä on ollut mm. osallistujaviestintä yhdessä alaleirien ja viestinnän kanssa, leirintunnisteet (huivit, merkit, rannekkeet) sekä leirirekisterin miettiminen yhessä tiedonhallinnan kanssa.

Roihu leirin päälavan edessä istuu pyörtuolissa tyttö fiilistelmässä esitystä satojen partiolaisten kanssa

Saavutettava Kajo

Kajon yhtenä päätavoitteista on parantaa suurleirien saavutettavuutta. Tavoite on projektissa läpileikkaava. On ollut mahtava nähdä, miten saavutettavuustavoite on otettu omaksi eri osa-alueilla ja miten meidän osa-alueemme saavutettavuusryhmä on saanut tarjota tukea saavutettavuuden suunnittelussa. Poikkileikkaavan yhteistyön lisäksi saavutettavuusryhmä vastaa partioon tutustujista, käännöksistä sekä esteettömyydestä. Toiveissa on, että Kajo olisi juuri se leiri, josta partioon tutustuja saa kipinän hakeutua oman alueensa lippukuntaan. Käännöksiä tukemaan on pestattu ja edelleen haetaan kääntäjiä, joiden lisäksi käännöksissä tehdään korkeakouluyhteistyötä sekä yritysyhteistyötä. Olisiko sinusta Kajon ruotsinkieliseksi kääntäjäksi? Tsekkaa pestihaku täältä  ja tule mukaan porukkaan!
 

100 erilaista kansainvälistä kohtaamista Kajolla!

Mitä kansainvälinen kohtaaminen voisi sinun leirikokemuksessasi tarkoittaa? Kansainvälisyysryhmä eli KV-ryhmä miettii juuri tätä. Erikoinen maailmantilanne haastaa meitä kovasti. Leirejä on peruttu ja siirretty viimeisen vuoden aikana paljon myös muissa maissa. Tarjontaa kesälle 2022 siis on! Olemme kuitenkin jo nyt saaneet vahvistuksia ryhmiltä sekä yksittäisiltä osallistujilta, jotka ovat valinneet juuri Kajon matkakohteekseen. KV-vieraiden lisäksi KV-ryhmä suunnittelee myös mm. home hospitalityn järjestämistä, ulkomaalaisten vieraidemme siirtymiä ja pestejä Kajolla. Nyt olisi siis hyvä aika sinunkin kutsua ystävälippukunnat ja muut kv-ystävät leirille!
 
Osa-alueen johtajana minulle tuottaa erityisesti iloa se into ja tekemisen palo, mitä osa-alueemme pestatuista hehkuu. Meidän rekrytointikierroksemme onnistuivat hyvin ja halukkaita pesteihin löytyi paljon. Toivottavasti rekryt jatkuvat yhtä onnistuneina myös syksyllä.
 
Heinäkuussa 2021 pidämme Kajo-taukoa, jotta syksyllä jaksamme vaihtaa uuden vaihteen silmään. Moni asia on vielä kesken. Syksyn aikana nekin saavat muotonsa. Ilmoittautumisajan päätyttyä tehdään vielä viimeiset viilaukset ja sitten ollaankin jo valmiita Kajolle – tuu mukaan!
 
Terkuin Kake, osallistujajohtaja
 
Partiolainen viittaa kaverin avustuksella ja ympärillä muitakin partiolaisia iloisina
 
 

Kuvat: Antti Kurkinen, Ville Nummela

Skip to content