Kajon päivät ja illat pullistelevat ohjelmatarjontaa

Kajon päivät ovat säpinää täynnä. Aamut alkavat herätyksellä jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa, jotta on aikaa aamutoimille ja aamupalalle, ennen kuin ohjelmalaaksot pyörähtävät käyntiin. Ohjelmalaaksoja on Kajolla kaikkiaan kuusi, ja leirin aikana niiden ohjelmaan osallistutaan oman leirilippukunnan kanssa. Jokaisen ohjelmalaakson tarjontaan on aikaa osallistua yhden päivän verran. Välissä vaan käydään lounaalla oman alaleirin ruokalassa ja taas mennään. 

Ohjelmalaaksoja on kuvattu aiemminkin, mutta otetaan ne vielä tähän tiivistelmänä: 

Elämälaaksossa sukelletaan ekosysteemeihin, rakennetaan uusia elinympäristöjä ja pohditaan, miten meidän elämämme kytkeytyy muiden eliöiden elämään. 

Kanttilaaksossa kisaillaan, visaillaan ja väännetään melkein sadassa eri lajissa. Lajeista moni saa inspiraation telkkarin kisaohjelmista. 

Mittelölaakso tarjoaa aktiivista hikiliikuntaa ja sykettä nostattavaa jännitysnäytelmää, mutta myös aivonystyröitä kutkuttavia pohdintatehtäviä. Tärkeää on, että osallistujat pääsevät yksin ja yhdessä haastamaan itseään. 

Rauhalaaksossa seikkaillaan ja ratkotaan pulmia monenkirjavassa maailmassa. Osallistujat pääsevät salapoliisien tavoin selvittämään tapahtumien kulkua ja sovittelemaan ristiriitoja. 

Tulevaisuuslaaksossa tarvitaan rohkeutta kysyä, kyseenalaistaa ja kuvitella se, mikä ei vielä ei ole toteutunut. Mitä partiotaitoja tarvitaan tulevaisuudessa? 

Tuumalaaksossa tutkitaan, tarkastellaan ja oivalletaan. Laakso tarjoaa osallistujille elämyksiä arkipäivän ilmiöistä ja tieteellisistä teorioista. 

Ja kun ohjelmalaaksoissa hiljenee, jatkuu erilainen ohjelmatarjonta vapaamuotoisissa välähdyksissä, eli ohjelmissa, joihin voi piipahtaa omaan aikatauluunsa sopivana ajankohtana. Myös kahviloissa on tarjolla erilaista ohjelmaa ja niissä on kiva viettää rentoja hetkiä kavereiden kanssa, jos ei sitten ennemmin tee mieli hetkeksi pötkähtää omaan telttaan. 

Tuhannet partiolaiset koolla jälleen 

Kajon somekanavilla kyseltiin aiemmin suurleireillä olleiden muistoja. Todella monelle nousivat ensimmäisenä mieliin aiempien leirien isot yhteisohjelmat. Eikä ihme. Suurleiri ei olisi suurleiri, jos emme kaikki kokoontuisi yhteen nauttimaan kesäisen illan kajastavasta valosta ja yhteenkuuluvuuden tunteesta. Ihmettelemään sitä, että tänne metsän siimekseen on oikeasti kerääntynyt näin valtava joukko partiolaisia!  

Yhteisten ohjelmien kattaus Kajolla on laaja ja monipuolinen. On festaritunnelmaa ja perinteistä yhteislaulua. Avajaiset ja päättäjäiset kokoavat koko leirin yhteen päälavan läheisyyteen. Sen sijaan keskiäiset eli Kajon tasauskohdan kaikille yhteinen iltaohjelma pistää koko leirin liikkeelle elämyksellisen ja uudenlaisen ohjelman ympärille. Lopulta ohjelma kokoaa meidät yhteiseen Kajoon. Ai mitenkö? No, näette sitten.  

All sång på Kajo -lauluilloissa pääsee jamittelemaan sydämensä ja laulujänteidensä kyllyydestä bändin tahdissa ja vierailupäivän kruunaa tunnelmallinen Elämäni leiribiisi. Neljänä leiri-iltana päälava muuttuu metsäklubiksi, jossa bilebändit ja eturivin DJ:t liikuttavat kaikkia Kajon osallistujia. Omaa telttarauhaa rakastavia varmasti helpottaa tieto, että kaikki äänekäs ohjelma päättyy viimeistään puolilta öin, ja myös leirin lukuisat kahvilat sulkevat silloin ovensa. Lisäksi 21.7. on koko leirin yhteinen hiljainen ilta, johon laskeudutaan hengellisen Allsång på Kajon sävelin. 

Alla vielä koko Kajon lukujärjestys, johon myöhemmin suunnitelmien edetessä tulee tarkempaa tietoa eri lohkoihin. Nyt jo näkee aikataulun pääpiirteissään . Tarkemmat alaleiri- ja leirilippukuntakohtaiset aikataulut jaetaan leirilippukunnille jo ennen leiriä. 

Jos et näe upotusta, voit tutkia leirilukkaria täältä

Skip to content