Ilmatar ja Kajo – yhdessä kohti kestävämpää arkea 

Kajo kokoaa yhteen yli 13 000 osallistujaa. Me Ilmattarella teemme tekoja uusiutuvan energiatuotannon parissa ja siksi haluamme olla mukana myös Kajolla. Te leirille osallistuvat nuoret olette niitä edelläkävijöitä, joita maailma tarvitsee tulevaisuudessa viisaiden ja kestävien päätösten tekijöinä.  

Olimme mukana jo viime syksyn Johtajatulilla ja kompensoimassa tapahtumasta aiheutuneita hiilipäästöjä. Viimeistään tuon tapahtuman jälkeen olemme olleet vakuuttuneita siitä, että jaamme samanlaisen arvopohjan partion kanssa. Tästä syystä myös lupautuminen Kajon yhdeksi pääyhteistyökumppaniksi tuntuu luonnolliselta. 

 Uusiutuvaa energiaa tuotetaan ympäristö edellä 

Partiolaiset ja luonto kuuluvat yhteen. Katsomme että, uusiutuvan energian rakentaminen, esimerkiksi tuulivoima, ei estä luonnon ja metsän virkistyskäyttöä. Tavoitteena on rakentaa uusiutuvaa energiaa edullisesti ja nopeasti ja siten korvata nopeallakin tahdilla fossiilisia energiantuotantomuotoja.

Eri intressit ovat siis yhteensovitettavissa, kun uusiutuvaa energiaa rakennetaan vastuullisesti ja eri luontoarvot huomioiden. Mielestämme maapallo täytyy pelastaa ja näin ollen energian tuotantomuodot mullistaa. Ilmattarella on useita hankkeita ympäri Suomea, maalla ja tulevaisuudessa myös merellä aurinko- ja merituulivoiman rakentamiseksi. Rakentamisen erilaiset vaikutukset ympäristöön, eläimiin ja ihmisiin tutkitaan tarkasti.  

Virtaa kännyköihin leirillä 

Kajolla Ilmatar näkyy Tuumalaaksossa, jossa opitaan lisää uusituvasta energiasta. Tuomme leirille myös tuulivoimapuistojen välineistöä eri muodoissa. Lisäksi olemme Kumppanuuskylässä jakamassa tietoa uusiutuvista energiamuodoista. 

Ilmattaren läsnäolo näkyy jokaiselle leiriläiselle, sillä mahdollistamme osallistujien kännyköiden käytön tarjoamalla Kajolle massiiviset varavirtalähteiden latauspaikat.  

Osana kumppanuutta olemme myös kompensoimassa leiristä aiheutuvia hiilipäästöjä.  

Partio on asettanut tavoitteekseen tehdä partiotoiminnasta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä ja haluamme olla mukana tällä matkalla!  

Teksti: Juha Sarsama, toimitusjohtaja, Ilmatar
Kuvat: Markus Kuoppala ja Ilmatar

Ilmatar on yksi Kajon pääyhteistyökumppaneista

Skip to content