Stipendityöryhmän terveiset Kajolle lähtijöille

Me partiolaiset olemme iloksemme saaneet Kajo-suurleirille rahalahjoituksia, jotka on tarkoitettu vähävaraisten partiolaisten leirimaksustipendeihin. Tavoitteena on jakaa nämä rahat tarvitsijoille puolueettomasti ja reilulla tavalla. Niinpä stipendien käsittelyyn perustettiin kolmehenkinen työryhmä, joka toimii irrallaan leiritoimikunnasta ja leirin ohjausryhmästä. Stipendityöryhmä on ollut mukana määrittelemässä hakukriteerejä, ja se myös käsittelee kaikki hakemukset.

Kuten monella aiemmallakin partioleirillä, stipendejä on kahta suuruutta: koko leirimaksun kattavaa ja puolikasta. Kohderyhmäikäisille tarpojista vaeltajiin (eli vuosina 2000–2010 syntyneille) on jaossa sekä kokonaisia että puolikkaita. Lisäksi 23-vuotiaille ja siitä ylöspäin on tarjolla puolikkaita stipendejä.

Me stipendityöryhmässä käymme läpi kaikki hakemukset ja myönnämme stipendit. Koemme tehtävämme yhtä aikaa ilahduttavaksi ja silti hitusen myös kurjaksi, koska joudumme väkisinkin tuottamaan joillekin pettymyksen. Iloitsemme siitä, että voimme myöntää stipendejä vähävaraisille perheille, ja näin lahjoittajat voivat mahdollistaa Kajo-kokemuksen mahdollisimman monelle. Silti on harmillista, että rahaa ei mitenkään riitä jokaiselle halukkaalle. Siksi joudumme priorisoimaan hakemuksia yhdessä Suomen Partiolaisten hallituksen ja rahalahjoittajien kanssa sovituilla kriteereillä.

Stipendirahaa ovat myöntäneet Kajolle monet partion yhteistyötahot, ja he toivovat usein, että rahaa kohdennetaan nuoriin. Niinpä tämä ohjaa meidät painottamaan stipendejä kohderyhmäikäisiin. Tämän takia yli 23-vuotiaille ei valitettavasti voida myöntää kokonaisia stipendejä. Lisäksi arvelimme, että yli 23-vuotiailla on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet vaikuttaa rahatilanteeseensa kuin vaikkapa 12- tai 16-vuotiaalla.

Olemme konsultoineet työssämme asiantuntijoita. Heidän suosituksensa oli kohdentaa stipendejä yksinhuoltajaperheille sekä sellaisille vähävaraisille lapsiperheille, joista lähtee useampi lapsi Kajolle. Lisäksi kiinnitämme huomiota esimerkiksi toimeentulotuen saajiin, jotta heidän lapsillaan olisi mahdollisuus päästä Kajolle.

Isoin työmme alkaa helmikuun alussa, kun kaikki hakemukset ovat saapuneet. Tavoitteena on käsitellä hakemukset tasapuolisesti ja mahdollisimman pian, jotta kukaan ei joudu odottamaan päätöstä kovin kauaa. Stipendipottia kerätään toki koko ajan suuremmaksi, joten toivottavasti voimme myöntää stipendin mahdollisimman monelle hakijalle. Pidä peukkuja kanssamme, että mahdollisimman moni hakija saa keväällä iloista postia.

Partiovasemmalla,
Anne, Antti ja Skeitti

Skip to content