Samoajavartioiden tietopaketti

Samoajien jakaminen vartioihin yli leirilippukuntarajojen, samoajapestien jakaminen ja luotsaus ovat puhuttaneet pitkin kevättä ja osalla samoajista on ollut epäselvyyttä oman pestin ja vartion suhteen. Samoajavartioiden paletti on ollut valtava paletti pyöritettäväksi ja harmillisesti kaikki ei ole ihan onnistunut suunnitelmien mukaan. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö jokaista samoajaa odottaisi leirillä oma vartio pesteineen ja luotseineen. Joidenkin kohdalla vaan ennakkotutustumiset pitää nyt hoitaa leirin alussa, kun ei niitä ole ennen Kajoa keretty järjestää. 

Tässä vielä viime hetken vinkkejä niille, joilla on epäselvyyksiä omaan pestivartioon, pestiin tai luotsiin liittyen. Ensisijaisesti kaikissa epäselvyyksissä tulisi olla yhteydessä omaan luotsiin. Jos epäselvyys kuitenkin on puuttuva luotsi, voit olla suoraan yhteydessä oman alaleirisi luotsikymppiin. Heillä on pääsy kaikkiin alaleirisi samoajavartiotietoihin ja osaavat myös ohjata yhteyksiin oman luotsisi kanssa. Eri alaleirien luotsikympit on listattu tämän ajankohtaisjutun loppuun. 

Tässä vielä muutaman käytännön tilanne Kajon samoajamaailmasta ja miten parhaiten pääset pulmasi kanssa eteenpäin. 

En ole saanut vielä tietoa vartiostani tai pestistäni, mitä teen? 

Monelle luotsin lähettämä viesti on päätynyt roskapostiin. Monelta on myös jäänyt sähköposti päivittämättä Kuksaan, jolloin tieto ei löydä ollenkaan perille (osalle on soiteltu perään tai lähetetty WhatsApp-viestejä) tai viesti on mennyt huoltajan sähköpostiin, ja sielläkin mahdollisesti roskapostiin. Tarkastathan siis, että sähköpostisi on Kuksassa oikein ja että tärkeä viesti samoajavartiostasi ei ole vahingossa sujahtanut roskapostin puolelle. 

Jos viestiä ei mistään löydy, voit olla yhteydessä ennen leiriä sähköpostilla oman alaleirisi samoajaluotsikymppiin tai marssia Kajolla Välähtämöön, jossa löytyy luotsauksen päivystys. 

Olen saanut viestiä useammalta eri luotsilta ja nyt vartiossanikin on eri ihmisiä kuin aiemmin. Mikä on oikein? 

Samoajavartioita on vielä muokattu tässä kevään ja kesän aikana. Joillakin on sen takia voinut sekä vartio, pesti että luotsi muuttua. Voit varmistaa vielä asian luotsiltasi, mutta uusin tieto on se ajantasaisin ja oikea tieto. 

Olen saanut viestiä samoajavartiostani ja sen pestistä, vaikka minulla on jo sovittu pesti Kajolla. 

Ei hätää, kukaan ei joudu tekemään useampaa pestiä! Ilmoitat vain luotsillesi, että sinulla on jo pesti Kajolla ja kerrot mikä se on. Kaikki tieto ei vain ole näin isossa projektissa siirtynyt taulukosta toiseen. 

En enää muista, minä päivinä pestini on ja mihin minun kuuluisi silloin mennä. 

Ensisijaisesti voit tarkistaa tämän tiedon luotsiltasi tai kysellä muilta omaan vartioosi kuuluvilta. Jos muistat oman vartiosi numeron, voit tarkastaa tiedon myös leirin aikana Kajo LUX -leirisovelluksesta, jossa on tieto eri vartioiden pesteistä. Vartiot on esitetty LUXissa numeroilla. 

Lopuksi vielä pahoittelut niille, joille on tästä koitunut harmia. Ihan kohta olemme kaikki Kajolla, jolloin asiat saa helposti selvitettyä kasvokkain luotsien ja luotsikymppien kanssa. Ja pääset tapaamaan kaikki vartiosi jäsenet livenä. Asiat järjestyvät viimeistään Kajolla. Kajon aikana kahden päivän pestejään tekemään saapuvat samoajavartiot ovat ihan äärimmäisen tärkeitä koko leirin toimivuudelle. Ilman samoajavartioita moni leirin toiminto ja palvelu sakkaisi ja takkuaisi. Olettehan siis kanssamme tekemässä Kajosta loistavaa! 

Luotsauskympit alaleireittäin (tavoitat heidät @partio.fi -sähköpostilla): 

Tuike/ Timo Kervinen
Fotoni/Emmi Niitlahti ja Anneli Tiililä
Loiste/Annamaria Suni ja Marianna Hilakari
Hehku/Kirsi Koivusaari
Halo ja Säde/ Mikko Nurminen ja Minni Koivisto(luotsausmestari) 

Skip to content