Partio järjestää yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa tutustumisleirejä Kajolle

Kajolla järjestetään kaksi maksutonta tutustumisleiriä 12-17 –vuotiaille nuorille, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta osallistua leirille. Suomen Partiolaiset järjestää tutustumisleirit yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa ja niiden toteuttamista on mahdollistamassa myös Scandinavian Outdoor. Yhteistyön avulla tavoitetaan laajasti nuoria eri taustoista. Leirille osallistuville nuorille tarjotaan myös Kajolla tarvittavat varusteet. Tutustumisleirillä nuori saa kolmen päivän ja kahden yön leirikokemuksen ja pääsee osallistumaan Kajon ohjelmaan muiden tapaan. Elämyksiä syntyy niin laadukkaasta ohjelmasta, leirin puitteista kuin uusista ystävistäkin.

”Partion tutustumisleiri on luonteva paikka jatkaa onnistunutta yhteistyötämme SOS-Lapsikylän kanssa. Haluamme varmistaa, että löydämme osallistujiksi juuri ne henkilöt, joille partio on vieras toimintaympäristö tai joille osallistuminen olisi muuten hankalaa”, Suomen Partiolaisten projektipäällikkö Petra Valkonen toteaa.

”Haluamme edistää harrastamattomien nuorten mahdollisuuksia tutustua uusiin harrastuksiin. Syyt harrastamattomuudelle ovat usein moninaiset, mutta esimerkiksi taloudellisella tuella on usein merkittävä vaikutus harrastamiseen”, SOS-Lapsikylän projektipäällikkö Päivi Häikiö kertoo.

Aikaisemmin Suomen Partiolaiset on tehnyt yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa Unelmista totta -toiminnan puitteissa. Tämän harrastustuen avulla kouluikäisiä lapsia ja nuoria autetaan mieleisen harrastuksen pariin.

“Tutustumisleirille kannattaa hakea, mikäli vähänkin kiinnostaa nähdä millaista on elämä partioleirillä! Pääsee kokemaan leirielämän ja näkemään minkälaista toimintaa Partion suurleiri oikein sisältää. Jos partio kiinnostaa, pääsee leirillä myös tapaamaan mahdollisesti oman kotipaikkakunnan lippukunnan ihmisiä ja sitten partioharrastuksen jatkaminen on helppoa leirin jälkeenkin.”, Tutustujaleirin kumppanuusasiantuntija Pilvi Peltola sanoo.

Tutustumisleirille haetaan nyt

Kahden yön tutustumisleirit järjestetään 16. – 18.7.2022 ja 20. – 22.7.2022. Leiripaikkaa haetaan 9.5. mennessä. Ilmaista paikkaa tutustumisleirille voi hakea lapsi tai nuori, joka ei vielä harrasta partiota ja jolla ei olisi ilman taloudellista tukea mahdollisuutta osallistua. Leiriä on mainostettu myös esimerkiksi Suomeen tulleille ukrainalaisille.

Kiinnostuitko vai tiedätkö jonkun, jolle suositella tututumisleiriä?

Lisätietoja antavat

Pilvi Peltola, Kajon tutustujaleirin kumppanuusasiantuntija pilvi.peltola@partio.fi

Petra Valkonen, Suomen Partiolaisten projektipäällikkö petra.valkonen@partio.fi, puh. 040 718 5721

Haku tapahtuu Forms-lomakkeen kautta:https://forms.office.com/r/yEvzN3cN23

 

Skip to content