Nyt niitä on, nimittäin kymppipestejä Kajolle!

Kajo on iso ja yhteinen leiri, jonka mahdollistamiseen tarvitaan satoja ellei jopa tuhansia järjestäjiä. Tehtävää riittää aina huoltohommista ohjelmalaaksoihin ja ensiavusta tiedonhallintaan. Haluaisitko sinä olla kampaajakymppinä luomassa unohtumattomia hiustaideteoksia? Vai olisiko sinun paikkasi ennemmin varastossa organisoimassa sekä koordinoimassa saapuvia toimituksia? Oli kiinnostuksesi minkälaista tahansa, löytyy Kajolta varmasti sinulle sopiva paikka.  

Pesti-sananahan tarkoittaa rajattua tehtävätonttia. Pestit eroavat toisistaan kuin kuu auringosta, mutta pestin kesto ja koko paljastuu pestinimestä. Tällä hetkellä haetaan kymppejä, eli henkilöitä jotka saavat vastuulleen pienen tiimin tai osion isommasta kokonaisuudesta. Kympit pääsevät pestaamaan tekijöitä omaan tiimiinsä ja ovat pestissä noin vuoden. Haussa on myös eksperttejä, jotka nimensä mukaisesti ovat eksperttejä jossain tietyssä aiheessa tai alassa. Ekspertti ei pestaa itselleen tekijöitä vaan toimii itsenäisenä osana tiimiä.  

Pesteihin voi hakea kuka tahansa ja ne ovat kaikille julkisia. Kaveria saa ja pitää vinkata pesteihin, mutta hyvät verkostot eivät ole oikotie pestiin vaan kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus saada pesti. Joihinkin tehtäviin vaaditaan erityistä osaamista tai koulutusta, kuten sairaalakympillä tulee olla ensi- tai sairaanhoitajan pätevyys ja ruotsinkielisen viestinnän ekspertin tulisi osata ruotsia sekä suomea.  

Kajo on Suomen suurin partioleiri, mutta se ei ole missään nimessä ainoastaan partiolaisille. Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Partiota voi kokeilla kolme kertaa ilman, että liittyy jäseneksi. Mutta kolmessa kerrassa ei saada suurleiriä kasaan, joten kaikkien pestattujen tulee olla myös jäseniä Suomen Partiolaisissa.  

Nähdään pesteissä! 

Kolme iloista partiolaista tanssimassa iltahämärässä

Kuva: Joel Forsman

Skip to content