Kajo Lux on täällä!

Kajo LUX, eli sovellus, jonka kautta saat kaiken ajankohtaisen tiedon mm. aikataulumuutoksista ja päivän ohjelmatarjonnasta on nyt ladattavissa sekä Google Play kaupasta että App Storesta. Uudenlainen digitaalinen partio tuo tullessaan omat haasteensa, eikä lataaminen ole onnistunut kaikilla ihan ongelmitta. Jos et ole vielä ladannut sovellusta, niin tässä muutama vinkki, joiden ansiosta todennäköisesti vältät suurimmat päänsäryt latausvaiheessa. 

Todennäköisimmät tarkastettavat, jos on ongelmia 

Mikäli kirjautuminen Kajo LUX -sovellukseen ei onnistu, tarkista että puhelinnumero on sama kuin osallistujan tiedoissa partiorekisteri Kuksassa. Helpoiten asian pääsee tarkistamaan/päivittämään osoitteessa asiointi.partio.fi. Mikäli numero on rekisterissä väärin, päivitä se ja kokeile sovellukseen kirjautumista uudelleen seuraavana päivänä.  

Huomaathan, että puhelinnumero ei voi olla sama useammalla eri osallistujalla (esimerkiksi aikuisen huollettavilla). Mikäli lapselle on merkitty huoltajan numero omiin tietoihin, eikä lapsella ole omaa numeroa, voi lapsen numeroksi laittaa rekisteriin 00000000.  

Apua yhteystietojen muokkaamiseen voi pyytää omasta lippukunnasta tai leirilippukunnan johtokolmikolta.  

App Storessa sovelluksen ikäraja on 17 vuotta. App Store nostaa ikärajan automaattisesti 17 ikävuoteen, kun sovelluksesta linkitetään verkkosivuille. Kajo LUX -sovelluksessa on linkkejä Kajon omalle verkkosivulle. Kajo tapahtumana ei valitettavasti voi vaikuttaa tähän ikärajaan. Leirillä pärjää kuitenkin myös ilman sovellusta. 

Apple tarjoaa myös “pyydä ostamaan”-toiminnon, jonka avulla sovelluksen voi asentaa myös alle 17-vuotiaan puhelimeen. Toimintoa voi käyttää myös ilmaisiin sovelluksiin. Kajo Lux on ilmainen kaikille käyttäjille. Tästä toiminnosta voit lukea lisää Applen sivuilta. 

Rahat talteen rannekkeelle jo ennen leiriä 

Tähän liittyen, tiesittekö jo että Kajo LUX –sovelluksella on mahdollista ladata valmiiksi rahaa älyrannekkeisiin, jotka jaetaan kaikille osallistujille leirin alussa? Raha on turvallisesti tallessa rannekkeella eikä huku teltan pohjalle, kuten käteinen. Lisäksi se nopeuttaa maksutapahtumia ja nopeuttaa jonoja. Sovelluksen kautta ladattu raha palautuu automaattisesti Kajon päätyttyä, jos sitä on jäänyt käyttämättä. 

Mikäli sovelluksen lataaminen ei onnistu osallistujan puhelimeen, ja haluatte ladata rahaa osallistujan älyrannekkeelle jo ennen leiriä, voi sovelluksen ladata myös huoltajan puhelimeen. Tärkeää on, että rekisteröinti tehdään osallistujan puhelinnumerolla ja vanhemman laitteeseen syötetään vahvistuskoodi, joka tulee osallistujan puhelimeen. 

Tarkemmat ohjeet rahan lataamiseen löydät Kajon verkkosivuilta 

Kajo LUX -sovellus on uusi, joten kaikenlaisia kupruja varmasti tulee ja sisällötkin vielä päivittyvät ennen leirin alkua. Toivomme kärsivällisyyttä. Ja aina voi miettiä, että aiemmin tällainen nyt sovelluksessa oleva tieto levisi hiljalleen alaleirien aamupalavereista osallistujille asti – jos levisi ollenkaan. Nyt kaikki ovat tiedon äärellä heti kun sitä tulee! Kaukana ovat ne ajat, kun päivän ohjelmaa tarkastettiin käsin kirjoitetuista lapuista muovilla suojatulta alaleirin ilmoitustaululta. Vaikka kyllä Kajoltakin vielä ilmoitustauluja löytyy, mutta digitaalisuus ja sitä kautta nopea tiedonkulku on tullut partiotapahtumiinkin, hyvällä tavalla. 

Jos näitä ohjelmia noudattamalla ongelmia edelleen ilmenee, olethan yhteydessä kajo2022@partio.fi niin selvitellään asioita yhdessä. Ja kuten todettu, ilmankin sovellusta pärjää mainiosti. 

Skip to content