Helppo tulla –koulutuksen myötä konkreettista ymmärrystä saavutettavuudesta 

Mitä tarkoittaa saavutettavuus? Se on yksi Kajon tavoitteista ja myös nykyisin lähes kaikkien partiotapahtumien yhteydessä mainittu asia. 

Kajolla saavutettavuus on otettu huomioon monella tavalla: Leirin ohjelmassa ja viestinnässä huomioidaan erilaiset fyysiset ja aisteihin liittyvät rajoitukset. Myös kielelliseen saavutettavuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.  

Saavutettavuus on enemmän kuin rajoitusten poistamista. Se tarkoittaa myös asenteita. Saavutettavassa tapahtumassa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi ja voi osallistua ilman pelkoa ulkopuoliseksi jäämisestä.  

Helppo tulla -koulutus esittelee saavutettavan partiotapahtuman tunnuspiirteitä Helppo tulla -tunnuksen avulla. Sitä suositellaan kaikille Kajolle tuleville. Samalla saat vinkkejä oman lippukunnan tapahtumien järjestämiseen. Saavutettavuus ei koske vain isoja tapahtumia. Verkkokoulutus kestää vain noin puoli tuntia. Koulutus löytyy täältä. 

Onhan Turvallisesti yhdessä -koulutus jo käyty? 

Turvallisesti yhdessä verkkokurssin suorittaminen on pakollista kaikille Kajolle osallistuville samoajille, vaeltajille, aikuisille sekä vastaavan ikäisille partioon tutustujille sekä KV-osallistujille. 

Turvallisesti yhdessä on voimassa kerrallaan viisi vuotta. Jos kurssisuorituksestasi on jo aikaa, tarkista koulutuksen voimassaolo Kuksasta tai tee koulutus suosiolla uudestaan ennen leiriä. Kertaus on hyväksi tässäkin asiassa. Turvallisesti yhdessä -koulutus löytyy täältä. 

Skip to content