Leiribiisikisa on NYT AUKI!

Leirilaulu on se, josta kaikki leirin loppupuolella osaavat kailottaa ainakin kertosäkeen, vaikka keskellä yötä teltassa herätettäisiin. Se on sen verran yksinkertainen toteutukseltaan, että kaikki pystyvät sitä iltaohjelmassa hoilaamaan niin kovaa kuin vain keuhkoista voimaa lähtee. Samalla sävelessä on jokin juttu, herkku, täky tai koukku. Laulumato, joka nostaa vielä kymmenen vuoden päästä ne samat kertosäkeen sävelet mieleen, kun joku vähän muistelee Kajoa.

Tässä se nyt on. Mahdollisuus säveltää ja sanoittaa tämän vuosikymmenen aktiivipartiolaisten paras partiolaulukorvamato. Laulu tuhansien partiolaisten laulettavaksi ja vielä useampien kuunneltavaksi. Äänimuisto, joka soidessaan kerää vielä vuosienkin jälkeen mielen sopukoista juuri Kajon ainutlaatuiset leirimuistot. Leirilaulu on iso juttu. Se on koko leirin huulilla ja yksi niistä asioista, joista leiri muistetaan. Monenko suurleirin leirilaulun sinä muistat?

Leiribiisikisa on auki 10.5.2021 asti. Kilpailu on avoin kaikille. Myös osallistujat partion ulkopuolelta ovat tervetulleita, ja toki Kajon oma tekijäjoukkokin saa tarjota omia hengentuotteitaan.

Ohjeita osallistujille:

  • Säveltäjä ja sanoittaja voivat halutessaan osallistua kilpailuun useammalla kappaleella.
  • Kappaleen enimmäiskesto on neljä minuuttia.
  • Sävellysten ja sanoitusten tulee olla ennen julkaisemattomia, eikä niitä saa julkistaa tai julkisesti esittää ennen 15.7.2022 ilman kilpailun järjestäjän lupaa.
  • Lähetä vapaamuotoinen demo (laulettu äänite, sävel ja sanat tms.) viimeistään 10.5.2021 mennessä osoitteeseen sofia.ranta-aho@partio.fi
  • Luonnossa auringon tai kuun kajon voi nähdä heijastuksena ilmakehässä tai vedessä. Leirilaulun toivomme käsittelevän ihmisen sisäisen valon heijastumista muihin.
  • Laulun teemasta voi kysellä tarkemmin Kajon tarinamestari Sofia Ranta-aholta (sofia.ranta-aho@partio.fi).

Leirilaulun valinta:

Järjestäjän nimeämä tuomaristo valitsee voittajasävelmän, joka esitetään finnjamboree Kajolla erikseen valittavan artistin ja orkesterin tulkitsemana. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sovittaa voittajasävelmä valitsemalleen orkesterille ja kokoonpanolle. Lisäksi järjestäjä pidättää oikeuden kääntää laulua toisille kielille.

Vapauta sisäinen säveltäjäsi ja sanoittajasi, ja anna mennä!

kuva: Anna Enbuske

Skip to content