Lägeravgiften

"Lägeravgiften" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Print
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Kajos deltagaravgift betalas i samband med lägeranmälningen

Inom evenemangsförsäljningen kommer vi inom scouterna att övergå till en mer allmän metod, det vill säga att redan fakturera för evenemangsdeltagandet i samband med anmälningen. Ett scoutläger är ett evenemang precis som en konsert eller ett teaterbesök. Så då du anmäler dig till Kajo betalar du samtidigt för ditt deltagande.

Lägerdeltagandet kan betalas via nätbanken, med de allmännaste kreditkorten eller som avbetalning. Avbetalningen sköts av en utomstående partner och på deras villkor. Både avbetalningsmetoden och betalning med kreditkort möjliggör att spjälka upp summan i mindre delar och betala den i egen takt. Det går också att ansöka om stipendium av ekonomiska orsaker. För stipendieansökan kommer utförligare instruktioner före anmälningen öppnar.

Det nya betalningssättet sparar en betydande summa, då deltagaravgifterna inte längre behöver faktureras skilt. Inbesparingar kommer också då deltagaravgifterna inte behöver indrivas skilt med räkningspåminnelser. Med faktureringen kommer vi att spara ca. 40 000 euro, som vi nu kan använda till något mera nyttigt på lägret. Förutom pengar sparar vi också på miljön då inga pappersfakturor behöver skickas ut.

Kårens ekonomiska stöd till lägerdletagare

Kåren kan stöda lägerdeltagare ekonomiskt om de vill. Speficika instruktioner finns på Kajos nätsida.

Deltagaravgiften för Kajo

Lägeravgiften för Kajo är 250 euro för spejarscouter och äldre som deltar hela lägret. I tillägg kan betaltjänsten Paytrail debitera en provision som beror på betalningssättet och betalas av deltagaren. Vid betalning via nätbankdebiteras ingen provision eller annan utgift i samband med transaktionen. 

Övriga deltagaravgifter:

 • Dagsavgift (gäller de födda 2017 och äldre) 35€/24h
 • barn född 2017 och äldre (som deltar tillsammans med sina föräldrar) och inte deltar i åldersgrupperns program 165€
 • barn född 2018 och yngre (som deltar tillsammans med sina föräldrar) 0€
 • Bygg- och rivningslägerdagar 0€
 • Deltagaravgiften för internationella deltagare är 320€ som innehåller också transport från Helsingfors, Åbo eller annan Home Hospitality ställe

I priset ingår:

 • Det mångsidiga dagsprogrammet på lägret, skräddasytt för varje åldersgrupp
 • De oförglömliga gemensamma kvällsprogrammen: öppningsceremonin, mittenfesten och avslutningsceremonin
 • En unik lägerupplevelse som man inte kan få på mindre läger
 • Fyra mål mat om dagen, kosthållet beaktar också specialdieter
 • En lägerhalsduk som minne av den nio dagar långa lägerupplevelsen
 • Ett säkert läger med eget lägersjukhus, första hjälpen och brandkår
 • Ett modernt och fungerande läger; tillräckligt med dass och duschar med varmt vatten, fungerande avfallshantering och möjlighet att ladda telefoner och andra nödvändiga apparater
 • Vänlig kundtjänst i frågor som berör Kajo både innan lägret samt under det, för såväl scoutkårer som enskilda deltagare och deras anhöriga

En av Kajos målsättningar är att lägret ska vara tillgängligt för möjligast många. Det är möjligt att på ekonomiska och sociala grunder ansöka om stipendier för Kajos deltagaravgift. Stipendierna beviljas stegvis så att det högsta stipendiet täcker hela deltagaravgiften. Stipendierna ingår inte i lägerbudgeten utan beviljas av externa medel.

Ett storläger som kräver år av förberedelser och en enorm mängd frivilligarbete blir alltid dyrare än ett kår- eller FiSSc-läger. Under storläger byggs en medelstor modern scoutstad med alla därtill hörande tjänster mitt i skogen i Evo. Efter nio dagar återställs området igen till sitt ursprungliga skick, efter att alla tusentals scouter återvänt hem med ryggsäcken fylld av lägerminnen. Lägrets kostnader fördelas enligt följande:

Visualisation av lägerkostnader

Skip to content