Besöksdagen och lägerhotellet

"Besöksdagen och lägerhotellet" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Print
[readspeaker_listen_button readid=read_this]
BESÖKSDAGEN

Upplev ett unikt storläger under en dag!

Lägret kommer redan att vara i fullt fart på tisdagen 19.7 då man kan komma och besöka lägret och deltagarna kl. 10–17. Familjen, släktingar, vänner, kompisar, gudföräldrar och alla andra som är intresserade av storlägret kan delta i besöksdagen och smaka på storlägrets stämning och dess olika ljud, terräng, tältbyar och människor. Besökare kan uppleva hur lägrets deltagare lever i takt med Kajos målsättningar om hållbarhet och ansvarsfullhet samt internationalitet och att göra tillsammans. Att delta i besöksdagen är avgiftsbelagt.

Försäljningen av billigare förköpsbiljetter avslutade 14.7, men man kan köpa biljetter också från porten (kolla priser nedan).

Du kan delta på besöksdagen också virtuellt, kolla besöksdagens egen websida här (på finska).

Unikt program

Besöksdagens program består av små bitar av lägrets programutbud samt information om förverkligandet av ett storläger. På tisdag ordnas också 2  Låt det ljuda – meningsfulla låtar -allsångstillfällen kl 11 och 13:30 på Raffus scen. Välähdysprogram är också öppen för besökare. Besökarna får möjligheten att på gåendes bekanta sig med storlägrets skogsstadslika omgivning och tältområden fritt med lägerdeltagarens guidning eller självständigt.

Det finns också områden vilka är förbjuden för besökare, t.ex. lägersjukhuset och simstrand.

God mat tillhör scoutingen

På lägerområdet kan du hitta mysiga kaféer där både salt och sött kan köpas och avnjutas. Ledarkafe Lyhty bjuder också soppalunch, antigne fisksoppa eller grönsakssoppa. Alla kaféer tar inte emot kontanter – var alltså beredd för att betala elektroniskt! Om du har köpt lunchbiljetten i förskott, kom ihåg att ta med dina egna kärl och bestick. Med lunchbiljett får du mat från lägerköket. Försäljningen av lunchbiljetter är slutat.

Gemensam transport från Tavastehus och Lahtis

Det är särskilt lätt att komma till Kajo! Gemensam transport från både Tavastehus och Lahtis järnvägsstationer tar dig behändigt fram till lägerporten.

Medan du köper en biljett till gemensam transport ska du välja avgångstiden för att reservera en plats i bussen. Du måste köpa biljetten till den gemensamma transporten senast 14.7. De första bussarna avgår från Tavastehus och Lahtis järnvägsstationer kl 8:30. Det avgår bussar varje halv timme.

Besökstiden på Kajo är fyra (4) timmar. För resan tillbaka har dig reserverats en plats i bussen så att du hinner med efter fyra timmar på lägret. Det avgår bussar varje halv timme. Observera att rdet kan bli trängsel med returbussarna så det lönar sig att räkna med tillräckligt med tid för att nå stationen i tid. Restiden från Kajo till Tavastehus och Lahtis är ungefär en timme.

Du kan även komma med egen bil

Utanför lägerområdet ordnas det ett parkeringsområde för personbilar samt busstransport mellan parkeringsområdet och lägerområdet. Besöksdagens parkeringsområde är avgiftsbelagt. Kom alltså ihåg även köpa parkeringsbiljett om du kommer med en egen bil! Adressen till parkeringsområden är Padasjoentie 1341, Tavastehus (GPS-koordinater: 61.174300063641034, 25.03658561399952).

Tillgänglighet är viktig för oss

Om det finns något som du vill att Kajos personal ska ta i beaktande innan du kommer till lägret, berätta gärna om det i tilläggsinformationsfältet vid biljettinköp. Förstås kan du även kontakta oss direkt!

Välkommen till Kajo!

Kom ihåg att klä dig enligt väderomständigheterna och välja sådana skodon att du orkar gå runt i skogiga omständigheter hela dagen. Ta med dig även en vattenflaska! På området finns många vattenpunkter där du kan fylla din flaska. Det ordnas också virtuellt program på lägret så se till att du har tillräckligt med ström i din telefon. Klicka dig till denna sida även på besöksdagen! Då kan du hitta viktigaste infon här och försäkra dig en lyckad lägerdag. Det är förbjudet att ta med sig husdjur till Kajo.

Du hittar information om besöksdagen också i Kajo Lux -lägerappen som du kan ladda ner från GooglePlay-butiken eller AppStore.

LÄGERHOTELL

Lägerhotell Kajo erbjuder en unik övernattningserfarenhet under Finnjambore Kajo. Lägerhotellet ligger central på området.  Lägerhotellet har öppet under tiden 15.-23.7.2022. Boende kan bokas för en till två nätter ellet t.o.m för hela lägret. I lägerhotellet är det möjligt att övernatta i tält, trädtält, hängmatta eller i rum på Evo-centret. Bokning av boende på lägerhotellet sker via vårt bokningsystem: https://evaraus.fi/Kajo-finnjambore

Observera att de som bor på hotellet också måste anmäla sig till lägret och betala lägeravgiften för hela lägret eller för enskilda lägerdagar. Man kan anmäla sig som deltagare i enstaka lägerdagar tills 15.5.

Boende och priser:

  • Tält för 1 person (Outwell Cloud 2) 30€/natt. Om du bokar för 2 personer är priset 40€/natt. Vid bokning bör personantalet anges.
  • Tält för 2 personer  (Primus Bifrost H6), sovområde i ändan av tälten. Om du bokar för 2 personer är priset 40€/natt. I fall du boker för 1 person är priset 30€/natt. Vid bokning bör personantalet anges.
  • Svit 50€/natt. Sviten är avsedd för 2 personer. Sviten kan anvädas för bröllop, födelsedagar och andra belöngsändamål. Sviten har sänger gjorda av lastpallar, madrass ingår men icke sovsäck.
  • Hängmatta 15€/natt , myggnät och presenning ingår. Egen sovsäck med.
  • Trädtält 40€/natt. Trädtält är avsedd för en ellet två personer. Om du bokar för två personer, är priset 50€/natt. Vid bokning för personantalet agnes.

Man kan vid behov uppgradera sitt boende med att hyra en tältsäng från hotellets reception för 5€/natt. Man bor ha egna sovpåsar samt liggunderlag.

  • Bäddplats i 2 personers rum på Evo-centret kostar 30€ / natt. Ifall du vill ha hela rummet för dej själv, måste du boka 2 bäddplatser och priset är då 60€/natt. Om du vill dela rummet med en vän, är det viktigt att endast en av er bokar hela rummet. Lakan ingår i priset på rummen i Evo-centret. Det ordnas transport från Evo-centre till lägerplatsen. Tidtabellerna publiceras senare. Toaletter och duschar samt ett litet kö för att laga t.ex. kvällste finns längs korridoren.

Morgonmål ingår i priset och den serveras på lägerområdet och den är uppgraderat till lägerhotelnivå. Morgonmål serveras i Hotel Kajos morgonmål-område på lägerområde.

Följande tjänster ingår också i priset för boendet: reception, lägehotellets egna duschar och WC:ar samt lägerhotellets kvällsprogram.

Det finns kafé Cafe Valoisa och mocktailbar i lägerhotellets område. Dessa tjänar även andra deltagare och uppfriskande mocktails finns tillgängliga i mocktailbaren för vandrare och vuxna.

Lägerhotellet betjänar även konferensgäster, då mötesrummet Taivaanranta kan bokas från lägerhotellet. Bokningar till mötesrummet hanteras genom lägrets gemensamma bokningssystem.

Hotellnätter betalas i lägerhotellets reception. Endast korbetalning.

Avbokningsvillkor:

Man kan avboka hotellreservation gratis senaste den 11.7. Efter den debiterar vi hela priset.

  • Bokning av boende på lägerhotellet sker via vårt bokingsystem, som öppnas 1.12.2021 (samma dag som anmälningennför lägret börjar): https://evaraus.fi/Kajo-finnjambore
  • Alla är välkomna till lägerhotellet: lägerdeltagarna, gästerna samt samarbetespartners. Lägerdagsavgiften ska vara betald.
  • Gäster på lägerhotellet har tillgång till Café Valoisa vid receptionen.

Välkommen till vårt trivsamma lägerhotell!

Scouter i en Tentsile tält

Skip to content