Lägertaggar

"Lägertaggar" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Print
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

I början av lägret får deltagarna två lägertaggar: lägerhalsduk och armband. Halsduken visar vilket underläger deltagaren tillhör och armbandet visar vilken åldersgrupp deltagaren tillhör på lägret.

Bruket av armbandet

Armbanden är smartarmband som man kan även använda för att betala på lägret. Deltagarna får taggarna vid ankomsten till lägret. Deltagaren ska ha sitt armband på sig under hela lägret.

Aktivering av armbandet

Smartarmbanden aktiveras med deltagarens telefonnummer. Noggrannare instruktioner kommer senare. Redan nu kan du dock kolla att ditt korrekta telefonnummer finns i scoutregistret för att aktiveringen ska fungera smidigt. Om det finns bristfälligheter i dina uppgifter, redigera dem i scouternas e-tjänst. Kolla instruktioner för att redigera uppgifter i slutet av denna sida.

Att betala med armbandet på lägret

På Kajo betalar man med smartarmband som man får vid ankomsten till lägret. Man kan ladda upp pengar till armbandet och på så sätt göra betalningen vid lägrets olika försäljningspunkter smidigare. Att ladda upp pengar till armbandet sker före lägret genom lägerappen och under lägret genom lägerappen, med betalningskort eller kontant vid vissa ställen på lägret. Överloppspengar som laddats genom lägerappen återbetalas till samma betalningsmedel som använts. Pengar uppladdade med kort eller kontant på lägret kan inte återbetalas.

På lägret kan man även betala för sina inköp med betalningskort. Kontanter tas endast emot vid några ställen på lägret.

Hur ladda pengar på betalarmbandet med en egen smarttelefon?

  1. Ladda Kajo Lux applikationen från Play-butiken eller App Store
  2. Inloggning sker med hjälp av en bekräftelsekod som sänds som text-meddelande. Koden sänds endast till ett nummer, men till kontot kan man logga in ifrån flera olika apparater. Exempelvis både deltagaren och vårdnadshavaren kan ladda upp appen och följa betalarmbandets saldo och inköpshistorik.
  3. Ladda pengar via ”Lägg till pengar på armbandet”-knappen
  4. Koppla betalarmbandet till ditt evenemangskonto via ”Koppla taggen”-knappen under din första lägerdag.

Hur betalar jag med mitt betalarmband?

  1. Berätta vid kassan dina uppköp.
  2. Håll betalarmbandet vid läsaren i ungefär en sekund.
  3. Du ser från läsaren summan som finns kvar på betalarmbande

Får man tillbaka oanvända pengar från betalarmbandet efter lägret?
Pengar som laddats på betalarmbandet returneras automatiskt via samma betalsätt man laddat upp dem med. Uppladdningar som görs med kontanter eller kort under lägret kan inte returneras.

Så här redigerar du kontaktuppgifter i Scouternas e-tjänst

  • Numret måste vara ett mobiltelefonnummer. Vänligen ändra numren till det internationella formatet, dvs. lägg till +358 i början och ta bort den första nollan, t.ex. +358 401234567.
  • Scoutens uppgifter får inte innehålla vårdnadshavarens nummer, utan scoutens eget telefonnummer ska användas. Vårdnadshavarens telefonnummer ska läggas till i vårdnadshavarens egna uppgifter.

Se närmare instruktioner i slutet av detta meddelande. Om du behöver hjälp, kontakta din egen scoutkår. Om du inte är scout och därför inte kan redigera dina uppgifter själv, vänligen kontakta kajo2022@partio.fi.

Så här redigerar du dina barns kontaktuppgifter i Scouternas e-tjänst

Logga in i e-tjänsten. Om du inte har en ScoutID, hittar du instruktioner för registrering här.

Så här redigerar du dina egna kontaktuppgifter i Scouternas e-tjänst

Logga in i e-tjänsten i asiointi.partio.fi. Om du inte har en ScoutID, hittar du instruktioner för registrering här. För registreringen behöver du ditt medlemsnummer och din e-postadress.

 

Skip to content