Kajos berättelse

"Kajos berättelse" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Print
[readspeaker_listen_button readid=read_this]

Såsom storlägren brukar göra, har även Kajo sin egen berättelse. Traditionellt går handlingen framåt i lägrets gemensamma program och ibland i videomaterial som gäller lägret.

På Kajo kan man uppleva berättelsen som en del av lägrets tre höjdpunkter: invigning, midfest och avslutningsfest. Dessa gemensamma programtillfällen samlar ihop hela gänget på tusentals deltagare. Vad som sker på scenen är en del av Kajos berättelse.

Men det finns mera! På Kajo sprider berättelsen sig frpn gemensamma programtillfällen även till lägervardagen. Du kan träffa personerna i berättelsen i kön till glasskiosken, i ett kafé eller i partyn! Om du träffar en av personerna, säg gärna hej och prata en stund eller ta en gemensam selfie! Det här gillar personerna mycket! Det lönar sig att hålla ögonen öppna även på Instagram och kanske på besöket till toaletten…

Berättelsen om Kajo är inspirerad från scouternas värderingar, alltså scoutidealen. Berättelsen berättar om hur man, när man hittat sitt inre ljus, kan skina ut det till andra. Berättelsens huvu-dperson är den unga inte-ännu-scouten Valo, som åker på läger och vinner sin egen osäkerhet samt hittar scoutidealen i sig själv.

Valo
Hej! Jag är 15 år och inte ännu scout. Jag beslöt mig ändå att åka med på läger, då mina mammor, som har många bra egna scoutminnen, fick mig inspirerad.Jag vet inte ännu ifall scouting är min grej, men jag vill pröva på nya saker och lära mig nytt. Det irriterar mig nog, att alla kompisar stan-nade hemma för att ha roligt… Jag har en livlig fantasi och talar ofta med typer som finns inuti mitt huvud!

Kuura
Jag är Valos utmanare till självkän-nedom och en slags sanningens rör. Jag tycker det är viktigt att möta sig själv som en helhet, även de värsta sidorna. Jag är inte elak, utan en realist. Kom modigt fram och tala med mig om du ser mig någonstans, men krama mig absolut inte!

Auri
Hi! I’m Auri and I just love my friends! Both new and old ones!! Most fun thing in Kajo is parties and get-ting to know new peopIe! I have the biggest heart and funniest jo-kes. If you see me give a high five or just wave and smile! You will most likely find me with Alina, she is just the best! And knows how to respect everyone’s boundaries!

Alina
Världen är mångfacetterad och dens möjligheterna är oändliga! För mig är det viktigt att alla kommer överens med varandra och kan respektera gränser! Ingen gillar att förolämpa andra. Jag går, nå eller springer, med Auri överallt. Auri är bäst! Hen gör mig bekant med många olika människor! Jag väntar med iver på nya vänner och att få höra deras berättelser under Kajo!

Kide
Jag tycker att deltagande i Kajo är det bästa beslutet på en lång tid, här fås så många lärorika upplevelser och möjligheterna att växa andligt inom scouterna är otroliga! Mitt motto är: ”möt dina rädslor och lär dig från dem”, inga utmaningar är för svåra och ifall du misslyckas så kan du enbart lära dig att göra bättre i framtiden.

Tuisku
Mojkelis kojkelis! Jag är Tuisku och min absoluta favoritsyssla är att arbeta! Jag vill göra framtiden till en bättre plats. Mina syskon Oula och Auvo hinner inte alltid med i min takt. Jag är vår grupps donare, och mitt motto är: ”Framtiden görs redan idag”.

Oula
Min största dröm att bli helt kålneutral under de senaste åren och jag har i regel styrt min energi på det. Tuisku och Auvo förstår dock inte alltid mina mål. Jag tycker att inget får gå före skogen och naturen. Det finns ingen skada i naturen som jag skulle uppleva rättfärdig och dessa saker tänker jag ständigt på i min vardag. Världen behöver oss alla, hoppa också du med och hjälp till!

Auvo
Som den klart lugnaste av oss tre är jag diplomatisk och älskar frid. Någon kunde säga att jag är den kraft som håller ihop gruppen.Jag vill vara trygg och fungerar som förnuftets röst för Oula och Tuisku. Enbart beslutsfattande och attitydbaserade framsteg är viktiga, men det är också bra för Valo och alla andra att kunna stanna upp och tänka på helheten. Tillsammans är vi oövervinnerliga!

Skip to content