Salapoliisileikkejä pestiluettelossa

Äkkiseltään voisi tuntua siltä, että jos ei usko oman ajan riittävän ihan mestaripestin laajuiseen hommaan Kajolla tai jos oma virallinen tehtävä leirillä on olla leiriläinen ja vain nauttia kaikesta, mitä suurleirillä on osallistujalleen tarjota, niin mestaripestirekryn listoista ei juuri ole iloa.

Uskallamme olla eri mieltä! Jos vähän leikkii salapoliisia, niin pitkät pestilistat paljastavat kiinnostuneelle tutkijalle jo vaikka mitä!

Ensinnäkin alaleirimestarit. Heitä ollaan pestaamassa kuusi paria. Ahaa! Siitä voi jo aika hyvin päätellä, että alaleirejä on tulossa kuusi. Ja heti voi ryhtyä leikittelemään ajatuksella, että mitä kaikkia värejä leirihuiveihin Kajon värikirjosta poimitaan. Kajon yksi väri on valkoinen, mutta Roihulla olleet saattavat vielä muistaa, että valkoinen ei ollut se näppärin huiviväri leiriolosuhteissa… Ja hetkinen, eihän Kajolla välttämättä edes OLE leirihuivia vaan jotain ihan muuta, josta eri alaleirit tunnistaa toisistaan. Se on asia, jota emme voi vielä päätellä mistään. Näitä asioita pähkivät yhdessä alaleirimestarit, brändimestari ja ilmemestari.

Ohjelmasta saa kaivettua jo vaikka mitä tietoa eri ohjelmalaaksojen mestarihakujen kautta. Ohjelmapaletti on niin vaihteleva, että tarjonnasta löytyy varmasti kaikille mielekästä ja innostavaa leiritekemistä. Tarjolla on virikettä aivotyöhön, näperrystä näppärille ja fyysistä haastetta oman elämänsä vuorikiipeilijöille.

Tulevaisuuslaakso kokoaa leiriläiset keskustelemaan ja kuvittelemaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Miltä näyttää maailma vuonna 2040? Heureka-laaksossa osallistujille tarjotaan elämyksiä arkipäivän ilmiöistä ja tieteellisistä teorioista. Pähkähullut professorit ja Pelle Pelottomat huomio! Battle-laaksossa sen sijaan kisaillaan, visaillaan ja väännetään melkein sadassa eri lajissa. Huhu (no okei, pesti-ilmoitus) kertoo, että lajeista moni saa inspiraationsa telkkarin kisaohjelmista.

Vauhdikkaan Battlen vastapainoksi Rauhanlaakso haastaa osallistujia tarkastelemaan rauhanomaisia ratkaisuja maailman konflikteihin. Ei ihan helppo pähkinä purtavaksi. Miltä kuulostaisi roolipeli tai kisa, jossa jokainen pääsisi ratkaisemaan eteen tulevia pulmia omasta roolistaan käsin? Action-laakso lupaa osallistujilleen extremeä menoa, adrenaliinin suhinaa suonissa ja yllätyksellistä toimintaa. Ilmaan lentelee ideoita huvipuistosta leiriolosuhteissa, jääkiipeilystä kesähelteillä tai maailmanloppupelistä. Jo ideoiden kirjoittaminen nostaa sykettä! Satunnaisesti viimeiseksi kuvailtavaksi päätyneessä Elämälaaksossa sukelletaan elämään ja sen 3,6 miljardin vuoden historiaan maapallolla. Miten ja miksi elämä toimii? Tähän syvälliseen kysymykseen on hyvä päättää kierros Kajon tulevissa ohjelmalaaksoissa.

Mihin laaksoon itse haluaisit mennä ekana? Tai ehkä vielä ajankohtaisempi kysymys: Minkä laakson ohjelmaa haluaisit itse olla tekemässä? NYT on tilaisuutesi vaikuttaa siihen, mitkä ovat näiden eri ohjelmalaaksojen ikimuistoisimmat jutut.

Loppuun on tylsästi todettava sellainen tosiasia, että kaikkihan tuossa yläpuolella on vielä kuvitelmaa ja arvailuja, ei faktaa leirin lopullisesta ohjelmasisällöstä. Ei siis saa harmistua, jos leirille ei olekaan raahattu jääseinää kiipeilyä varten, vaikka siitä vuoden 2021 alussa oli blogipostauksessa ihan selvä maininta.

kuva: Hannu Strömberg

Skip to content