Pesti tekijänsä mukaan

Mitä kaikkea tarvitaankaan partioleirin onnistumiseen? Partiomieltä, sopivasti rahaa sekä innokkaita tekijöitä tietenkin. Mistä niitä innokkaita tekijöitä sitten löydetään? Entä miten varmistetaan, että pesti on mielekäs ja tekijälleen sopivan kokoinen?

Kajon HR-ryhmä vastaa pesteistä ja niissä jaksamisesta, eli kaikesta mikä liittyy pesteihin johtajahuoltoa ja kiittämistä unohtamatta. Pestissä parasta on kyselyiden mukaan porukka, mutta hyvä ja onnistunut pestivalinta myös tarjoaa haastavaa ja mielekästä tekemistä. Kuuden vuoden välein suurleiri tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia hankkia kokemusta erilaisista partiopesteistä.

Etsimme tällä rekrykierroksella mestareita sekä yhtä eksperttiä joukkoomme pohtimaan pestissä toimimisen kokonaisuutta. Varavoimamestarin vastuulla on organisoida leirin varavaoimapalvelut. Mestari pääsee kasamaan oman tiiminsä sparraamaan ja tukemaan Kajolla avainpestejä ja varmistaen, että Kajon leiriarki rullaa kaikilla tasoilla. Tähän liittyen tekijätasolle on luvassa avuksi tehotiimi, josta käsin tuetaan kaiken tasoisia pestejä Kajolla.

Samoajille pestissä toimiminen on osa leiriarkea. Samoajavartio pääsee mukavassa, tutussa porukassa kokeilemaan uusia hommia ja samalla tunnetta, että pestissä toimiminen on oikeasti mukavaa, eikä mitään pakkotyötä. Luotsi tukee näitä tulevaisuuden leirien tekijöitä. Samoajapestimestari pääsee yhdessä ikäkausikokemuksen ja luotsauksen kanssa pohtimaan, miten samoajien Kajosta tehdään paras leiri ikinä.

Työkkärimestari  pääsee rakentamaan Kajon omaa työkkäriä, joka palvelee sekä livenä että appissa. Työkkäri tuo yhteen tekijät ja tarjolla olevat lyhyet pestit. Tavoitteena on tarjota jokaiselle mahdollisuus auttaa leirin onnistumisessa, vaikka mukana olisikin pieniä lapsia tai pestautuva on vain piipahtamassa leirillä.

Loppuvuodesta aukeavat tarjolle tekijätason pestit, jotta kaikille löytyy sopivaa tekemistä leirillä. Tuhansien tekijöiden jakautuminen pesteihin toteutetaan jonkinlaisella pestikoneella, jonka suunnitteluun etsitään pestidigieksperttiä. Ekspertti osallistuu Kajon työkkäri-appin suunniteluun sekä osallistuu suunnitteluun, miten pestissään kehittymistä voisi seurata myös mobiilisti. Koodaamisen hoitaa Kajon tiedonhallinta, mutta mobiilin työkkäripalvelun koordinointi ja suunnittelu etsii tekijäänsä.

HR-päällikkö Katri “Kengu” Hietanen

Skip to content