Kajo är här! Hålla dig uppdaterad med hjälp av Kajo Lux

Kajo Lux -lägerapplikation

Lägerapplikationen Kajo Lux är finnjamboree Kajos egen app. Under lägret visar smarttelefon-appen för en inloggad deltagare bl.a. huvudscenens tidtabell, lägerområdets karta med flera olika funktioner och många andra användningsändamål som underlättar lägervardagen. En del av appens funktioner kan testas redan innan lägret, så det lönar sig att bekanta sig med Kajo Lux innehåll och funktioner på förhand.

Kajo Lux är tillgängligt i Google Play och i App Store (för iOS).  Appen kräver internetkontakt men en del av funktionerna fungerar även utan.

Spoiler title
 1. Ladda Kajo Lux applikationen från Play-butiken eller App Store
 2. Inloggning sker med hjälp av en bekräftelsekod som sänds som text-meddelande. Koden sänds endast till ett nummer, men till kontot kan man logga in ifrån flera olika apparater. (Exempelvis kan både deltagaren och vårdnadshavaren ladda ner appen och följa betalarmbandets saldo och inköpshistoria.)

Om inloggningen inte lyckas

 • Kolla att telefonnumret är detsamma som finns i deltagarens uppgifter i Kuksa. Enklast kan du kolla saken och vid behov uppdatera numret i adressen asiointi.partio.fi. Ifall numret är fel i registret, uppdatera det och prova logga in i lägerappen på nytt följande dag.
 • Vid behov kan även medlemmarna i lägerkårens chefstrio uppdatera numret i registret.
 • Observera att flera än en deltagare kan inte ha samma nummer i registret.
 • Ifall barnet har vårdnadshavarens nummer i Kuksa, och barnet inte har ett eget nummer, kan du sätta 00000000 som barnets nummer i registret.
 • Mer information om uppdateringen av telefonnummer kan du läsa här.

OBS! I App Store är åldersgränsen för Kajo Lux 17 år. App Store sätter gränsen på 17 år automatisk när appen länkar till nätsidor. I Kajo Lux finns det länkar till Kajos egna nätsidor. Kajos organisation kan tyvärr inte påverka åldersgränsen. Man klarar sig av lägret utan appen.

Ifall det inte går att ladda ner appen på telefonen, och ni vill ladda upp pengar på deltagarens smartarmband redan före lägret, kan man ladda ner appen på vårdnadshavarens telefon. I det fall är det viktigt att man registrerar sig i appen med deltagarens telefonnummer, och vårdnadshavaren matar in bekräftelseskoden som skickas till deltagarens telefon.

Betalning på Kajo

På Kajo betalar man med Corego-betalarmand, som deltagarna får då de anländer till lägret. Betalarmbandet laddas med pengar och på så vis påskyndas betalningen vid lägrets försäljningsställen. Inköpen kan även betalas med betalkort. Kontanter är i bruk enbart vid några försäljningsställen.

Genom att ladda lägerapplikationen Kajo Lux så kan du ladda upp pengar på betalarmbandet, innan lägret och under lägret, med din smarttelefon. Pengar kan laddas även med kontanter eller betalkort på lägrets uppladdningsställen. Den första dagen ger Kajos stödteam hjälp med att aktivera betalarmbandet och att ladda pengar på den.

Armbandet fungerar även som en tagg för att känna igen deltagarens åldersgrupp och deltagaren bör ha på sig armbandet under hela läger-tiden. Ifall du tappar ditt betalarmband, kan vi flytta över pengarna från armbandet till ett nytt armband.

Hur laddar man pengar på betalarmbandet med en egen smarttelefon?

 1. Ladda Kajo Lux applikationen från Play-butiken eller App Store
 2. Inloggning sker med hjälp av en bekräftelsekod som sänds som text-meddelande. Koden sänds endast till ett nummer, men till kontot kan man logga in ifrån flera olika apparater. Exempelvis både deltagaren och vårdnadshavaren kan ladda upp appen och följa betalarmbandets saldo och inköpshistorik.
 3. Ladda pengar via ”Lägg till pengar på armbandet”-knappen
 4. Koppla betalarmbandet till ditt evenemangskonto via ”Koppla taggen”-knappen under din första lägerdag.

Hur betalar jag med mitt betalarmband?

 1. Berätta vid kassan dina uppköp.
 2. Håll betalarmbandet vid läsaren i ungefär en sekund.
 3. Du ser från läsaren summan som finns kvar på betalarmbande

Får man tillbaka oanvända pengar från betalarmbandet efter lägret?
Pengar som laddats på betalarmbandet returneras automatiskt via samma betalsätt man laddat upp dem med. Uppladdningar som görs med kontanter eller kort under lägret kan inte returneras.

Skip to content