Tule mukaan toteuttamaan Kajoa!

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoisen partioleirin 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Ajankohtaista juuri nyt

Leirinjohtajat yhdessä kunkin osa-alueen johtajien kanssa muodostavat leiritoimikunnan, joka on aloittanut tämän vuoden alussa. Elokuun alussa Kajolle haettiin päälliköitä ja muodostettiin Kajon laajennettu leiritoimikunta (leiritoimikunta + päälliköt). Tammikuussa 2021 starttaa seuraava iso rekrytointi, kun hakuun tulee valtava määrä erilaisia mestaripestejä.

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. Projekti on vauhdissa, tervetuloa mukaan! Katso avoimet pestit tai lähetä avoin hakemus.

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

Johdettavien määräVastuuPestin tyypillinen kestoTittelin loppuosa kertoo vastuustaJohdettavan ihmisjoukon nimi
JohtajaSatojaOsa-alueen lisäksi koko leiristä3 vuotta-johtajaOsa-alue (esim. resurssi)
PäällikköKymmeniä-satojaHuomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä2 vuotta-päällikköRyhmä (esim. talousryhmä)
MestariKymmeniäVastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta1,5 vuotta-mestariTiimi (esim. rahatiimi)
KymppiUseitaVastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnastaAlle vuoden-kymppi
EksperttiEi johdettaviaVastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnitteluaYli vuodentehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja
TekijäEi johdettaviaVastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnitteluaPesti leirilläei titteliä
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr@finnjamboree.fi.

Tervetuloa mukaan!