Besöksdagen

"Besöksdagen" doesn't have any sub pages.
Facebook
LinkedIn
Print

Upplev ett unikt storläger under en dag!

Lägret kommer redan att vara i fullt fart på tisdagen 19.7 då man kan komma och besöka lägret och deltagarna kl. 10–17. Familjen, släktingar, vänner, kompisar, gudföräldrar och alla andra som är intresserade av storlägret kan delta i besöksdagen och smaka på storlägrets stämning och dess olika ljud, terräng, tältbyar och människor. Besökare kan uppleva hur lägrets deltagare lever i takt med Kajos målsättningar om hållbarhet och ansvarsfullhet samt internationalitet och att göra tillsammans. Att delta i besöksdagen är avgiftsbelagt.

Unikt program

Besöksdagens program består av små bitar av lägrets programutbud samt information om förverkligandet av ett storläger. Besökarna får möjligheten att på gåendes bekanta sig med storlägrets skogsstadslika omgivning och tältområden fritt med lägerdeltagarens guidning eller självständigt.

God mat tillhör scoutingen

Den läckra lunchen från lägers kök hjälper till med att orka. Lunchbiljetter kan köpas i besöksdagens biljettbutik tills slutet av maj. Kom ihåg att ta med dina egna kärl och bestick! På lägerområdet kan du även hitta mysiga kaféer där både salt och sött kan köpas och avnjutas. Alla kaféer tar inte emot kontanter – var alltså beredd för att betala elektroniskt!

Gemensam transport från Tavastehus och Lahtis

Det är särskilt lätt att komma till Kajo! Gemensam transport från både Tavastehus och Lahtis järnvägsstationer tar dig behändigt fram till lägerporten.
Medan du köper en biljett till gemensam transport ska du välja avgångstiden för att reservera en plats i bussen. De första bussarna avgår från Tavastehus och Lahtis järnvägsstationer kl 8:30. Det avgår bussar varje halv timme.
Besökstiden på Kajo är fyra (4) timmar. För resan tillbaka har dig reserverats en plats i bussen så att du hinner med efter fyra timmar på lägret. Det avgår bussar varje halv timme. Observera att rdet kan bli trängsel med returbussarna så det lönar sig att räkna med tillräckligt med tid för att nå stationen i tid. Restiden från Kajo till Tavastehus och Lahtis är ungefär en timme.

Du kan även komma med egen bil

Utanför lägerområdet ordnas det ett parkeringsområde för personbilar samt busstransport mellan parkeringsområdet och lägerområdet. Besöksdagens parkeringsområde är avgiftsbelagt. Kom alltså ihåg även köpa parkeringsbiljett om du kommer med en egen bil! Adressen till parkeringsområden är Padasjoentie 1341, Tavastehus (GPS-koordinater: 61.174300063641034, 25.03658561399952).

Tillgänglighet är viktig för oss

Om det finns något som du vill att Kajos personal ska ta i beaktande innan du kommer till lägret, berätta gärna om det i tilläggsinformationsfältet vid biljettinköp. Förstås kan du även kontakta oss direkt!

Välkommen till Kajo!

Kom ihåg att klä dig enligt väderomständigheterna och välja sådana skodon att du orkar gå runt i skogiga omständigheter hela dagen. Ta med dig även en vattenflaska! På området finns många vattenpunkter där du kan fylla din flaska. Det ordnas också virtuellt program på lägret så se till att du har tillräckligt med ström i din telefon. Klicka dig till denna sida även på besöksdagen! Då kan du hitta viktigaste infon här och försäkra dig en lyckad lägerdag.

Skip to content